Verloor Kimberly The Voice door technische fout?

12 februari 2018 14:56 | amusement | Door Televizier

© ANP Kippa

De winst leek al binnen voor de 26-jarige Kimberly Maasdamme, tot ze vrijdagavond onverwacht The Voice of Holland moest verlaten. Op social media werd hevig geprotesteerd: veel fans beweerden dat ze door een technische fout niet op favoriet Kimberly konden stemmen. RTL4 ontkent nu dat er een storing was.

Dat Kimberly uit de race zou liggen, had niemand verwacht. Anouk was zo verbaasd dat ze na het optreden van Nienke haar moment pakte om toch nog te reageren op Kimberly’s vertrek. “Hoe is het mogelijk dat een van de beste artiesten eruit gaat? Ik vind het onbegrijpelijk.” Coach Sanne viel haar bij: “In de drie jaar dat ik meedoe heb ik dit nog nooit meegemaakt.”

Anouk is boos

Volgens Anouk zou het vooral hebben gelegen aan de stemmen. “Dat gaat er mis, als wij niet meer mogen stemmen en geen cijfers meer mogen geven. Het is een idioot volk, they don’t know.” Maar volgens reacties op Twitter en Facebook was het probleem dat er niét op Kimberly gestemd kon worden. Zo kregen fans geen ontvangstbericht, of een melding dat met hun telefoon niet gestemd kon worden via SMS.

Storing

“Oei, dat is niet de bedoeling. We gaan het doorgeven! Excuses voor het ongemak” reageerde het Twitter-account van The Voice nog op een screenshot van een kijker die niet kon stemmen. De Redroom app voegde automatisch TVOH achter de naam van de kandidaat toe, waardoor de stem niet werd verstuurd. Anderen kregen geen bevestiging terug na hun stem.

 

Verklaring van RTL

RTL heeft nu gereageerd op de commotie en ontkent dat Kimberly door een storing naar huis is gestuurd. “Er was gisteren tijden TVOH geen storing tijdens het stemmen. De stemming staat onder toezicht van een notaris die alles nauwkeurig in de gaten heeft gehouden. Op het moment dat de lijnen sloten had Kimberly de minste stemmen,” laat een woordvoerder aan Metro weten.

Jamai

Jamai legde in RTL Boulevard uit wat de reden kan zijn dat de stemmen van mensen niet doorkwamen. "Dat mensen geen bevestigings-sms kregen, kan twee oorzaken hebben. Of ze waren te laat met stemmen, of hun telefoonnummer is geblokkeerd tegen dit soort betaalde telefoondiensten." Aan de spelling van Kimberly’s naam ligt het ook niet; RTL heeft zowel Kimberly als Kimberley meegerekend in haar stemmen.

Kimberly in tranen

In een interview met het Algemeen Dagblad zegt Kimberly dat ze zich maar net groot kon houden toen ze het slechte nieuws en de verbazing van de coaches hoorde. “Vervolgens ben ik backstage, overmand door emoties, in huilen uitgebarsten.” Ze begrijpt nog steeds niet waarom ze de finale niet haalde. Ook zij hoorde over de mogelijke storing. “Maar RTL benadrukt dat er niks aan de hand was. Ach, ik laat het maar zo. Het is zoals het is. Speculeren heeft geen zin.''

Ladies of Soul

Gelukkig voor de zangeres is haar zangcarrière nog lang niet voorbij. Haar vier tienen voor Michael Jacksons Earth Song in de vorige liveshow konden haar niet naar de finale brengen, maar wel naar de Ziggo Dome. Tijdens de uitzending van The Voice kreeg Kimberly namelijk bericht dat ze mee mag doen met de Ladies of Soul. “Als ik daar aan denk, drogen de tranen om plaats te maken voor een grote glimlach.”

Lees ook: The Voice-kandidaat Samantha Steenwijk valt 10 kg af.

Meer over