Uniek materiaal online

Verloren aflevering Bassie en Adriaan op YouTube

29 maart 2019 14:18 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Mountain Road
Goed nieuws voor de fans van Bassie en Adriaan. Er is een aflevering online gekomen die slechts één keer is uitgezonden en toen zoek is geraakt. Grote kans dus dat menig fan deze aflevering nog niet heeft gezien.

Het gaat om een aflevering uit de serie Het geheim van de sleutel. Deze dateert uit 1978. De originele filmrol raakte zoek nadat de aflevering was uitgezonden en sindsdien was er enkel nog een exemplaar op videoband over.

Uniek materiaal

De kwaliteit van de tape is niet om over naar huis te schrijven, maar dat neemt niet weg dat het een stukje historische televisie is. "De kwaliteit is helaas niet goed genoeg om uit te brengen op dvd. Gelukkig kunnen we nu via ons YouTube-kanaal de aflevering toch aan iedereen laten zien. Het gaat om een unicum", zo zegt Aad van Toor tegenover RTL.

YouTube-hit

Bassie en Adriaan zijn overigens een heuse hit op YouTube. De clown en acrobaat hebben 100.000 abonnees op YouTube en er zijn reeds 70 miljoen views behaald. De video's van het duo zijn dagelijks nog altijd goed voor duizenden views.

Bekijk hieronder de 'nieuwe' aflevering.

Meer over