Eerlijke woorden

Johan Derksen tegen Wilfred Genee: 'Je hebt het format verkracht'

11 September 2020 22:00 | amusement | Door Andrea Peelen

© Veronica

Het lijkt in Veronica inside weer koek en ei tussen Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Toch is Genee ook aangesproken op zijn gedrag. "Als presentator van dit programma heb je het format verkracht", aldus Derksen.

Det voetbalanalist deed meteen zijn zegje in de uitzending van vrijdagavond. "Ik was eigenlijk heel erg boos", begint hij. Derksen doelt hiermee op de ‘gekken’ waarvoor Genee het opnam tijdens de racisme-uitzending van Veronica Inside

"Als je iets zegt op televisie, dan is er een groepering die meteen begint met terroriseren. Het teleurstellende vind ik dan dat jij als presentator die gekken gaat pleasen. Dat heb ik als een soort verraad opgevat."

Bijna opgestapt 

Derksen laat weten dat hij twee scenario's voor ogen had. Of hij zou zelf vertrekken, of Hélène Hendriks zou het stokje overnemen van Wilfred Genee. Beide opties werden echter geen werkelijkheid, omdat Talpa-baas John de Mol heeft ingegrepen. "Hij had hele goede argumenten om mij hier te houden", grapt de voetbalanalist.

Even goede vrienden 

Derksen koestert geen wrok tegenover Genee. "Ik ben verder ook helemaal niet boos. Ik vond dat jij als presentator van dit programma het format hebt verkracht. Dat zat mij dwars." De twee hebben besloten om de ruzie verder buiten de camera's uit te praten.

Kijk hier het fragment terug:

Meer over