'VI Oranje' mocht niet

Veronica Inside omgedoopt tot Oranje Zomer

18 Mei 2021 09:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© Talpa
De mannen van Veronica inside nemen komende zomer samen met Hélène Hendriks de avonden van SBS 6 over. Speciaal voor die gelegenheid wordt de talkshow omgedoopt tot Oranje zomer.

In de maandageditie van Veronica inside blikte Wilfred Genee alvast vooruit op de sportzomer. Het wordt een marathonzit voor de mannen die twee maanden lang dagelijks twee live uitzendingen gaan maken rond het EK voetbal, de Olympische Zomerspelen én de Tour de France.

Slot Zeist

Oranje zomer speelt zich de eerste vier weken af op slot Zeist, waar Wilfred Genee ook nog in de ochtenden zijn radioprogramma Veronica inside maakt. Daarna verhuist het circus vier weken naar Droompark De Zanding in Otterlo. In totaal zitten Wilfred, Johan Derksen en René van der Gijp 62 dagen samen aan tafel deze zomer. Van 20:00 tot 20:45 uur en dan van 22:50 tot de klok van twaalf. De heren hebben er alle vertrouwen in dat het zonder moeite moet lukken om die monsterklus tot een goed einde te brengen.

Boogerd en Hendriks

Hélène Hendriks fungeert als vliegende keep en levert dagelijks bijdrages voor de uitzending. Daarnaast schuift Michael Boogerd tijdens de Tour de France dagelijks aan om de etappes van commentaar te voorzien. Muziek speelt ook een belangrijke rol in de show: Danny Vera, The Clarks, Erwin Java en andere gastartiesten komen langs.

VI Oranje

De naam Oranje zomer is nog wel even wennen voor de mannen, ze waren in het verleden bij RTL gewend om als VI Oranje verslag te doen van zomerse sportevenementen. De naam blijkt echter eigendom van Voetbal international en de organisatie achter het voetbalblad wil geen toestemming verlenen die naam te gebruiken. 

Oranje zomer is vanaf donderdag 10 juni te zien op SBS 6.

Meer over