Biografie

Wesley Sneijder op 29 juni te gast bij Veronica Inside

10 juni 2020 17:39 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Wesley Sneijder is op 29 juni te gast bij Veronica Inside. De in 2019 gestopte profvoetballer komt in de studio vertellen over zijn biografie, geschreven door Kees Jansma.

De laatste jaren komen er naast vaste namen Valentijn Driessen, Wim Kieft, Bas Nijhuis of Jan Boskamp maar bar weinig gasten naar de studio waaruit Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp het programma Veronica Inside maken. Maar Wesley wil zijn boek onder de aandacht brengen en laat zich dus wel zien in Hilversum.

Problemen

In zijn biografie doet Sneijder een aantal opvallende zaken uit de doeken, ook over het Nederlands elftal. “De mensen weten niet waarom het in 2012 zo faliekant mis ging na zo'n fantastisch toernooi in 2010. Ik ga in mijn boek vertellen wat de problemen waren”, zei de Utrechter daar eerder over.

Loopbaan

Sneijder stopte in 2019 met profvoetbal. In zijn carrière kwam de middenvelder uit voor onder meer Ajax, Real Madrid, Internazionale, Galatasaray en OGC Nice. De laatste club die de inmiddels 36-jarige Utrechter diende was Al-Gharafa in Qatar. Sneijder kwam 134 keer uit voor het Nederlands elftal en is daarmee recordinternational.

Meer over