Brrrrrrr

Veronica komt in hartje zomer met ijskoude glijrace Bergafwaarts

24 mei 2023 13:15 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Bombilate Media
Veronica zorgt straks, in hartje zomer, voor de nodige verfrissing op je televisiescherm. Dertien kandidaten storten zich letterlijk van een besneeuwde berg af in Bergafwaarts.

Het concept van het programma is niet zo bijster ingewikkeld, maar de kandidaten zullen wel vanaf de eerste rit bij de les moeten zijn. De dertien deelnemers, die elkaar nog nooit eerder gezien hebben, glijden in eerste instantie één voor één - al dan niet in zomerkledij, verkleedpak of in een jurkje de berg af. Voor een van de kandidaten blijft het daarbij, want er moeten zes duo’s overblijven. Die duo’s zijn daarna tijdens iedere opdracht anders. Mentale spelletjes, vriendjespolitiek of tactische keuzes komen daarbij ook aan bod.

IJsstrijd

De twee duo’s die uiteindelijk het minst presteren, komen in een zogeheten glij-off terecht. In De IJsstrijd wordt bepaald wie er uiteindelijk toch door mag naar de finale. Daarin zullen vier thrillseekers te zien zijn.

Presentatie

Bergafwaarts wordt gepresenteerd door het nieuwe duo Jay-Jay Boske en Moïse Trustfull en is vanaf vrijdag 14 juli wekelijks om 20.30 uur te zien bij Veronica.

Meer over