Wraak nemen

Verontwaardiging over meedogenloze twist in seizoensstart Expeditie Robinson

3 september 2023 10:28 | amusement | Door Faye Heijnis

© RTL
Het 25e seizoen van Expeditie Robinson is losgebarsten. Presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers beloven een 'keiharde' expeditie en die belofte wordt in de eerste aflevering al op meedogenloze wijze nagekomen. Spoiler alert!

Kijkers zien zaterdagavond hoe twintig expeditieleden aan het grote avontuur in Maleisië beginnen, dat voor twee van hen al snel van wel heel korte duur blijkt te zijn. Zowel kamp Noord als kamp Zuid moet namelijk een expeditielid elimineren.

Twee exits in eerste aflevering Expeditie Robinson 

'Dit eiland is te klein voor tien expeditieleden. Daarom zal één persoon het kamp moeten verlaten', luidt de brief in de koker. Aan model Chelsey Weimar en politiek verslaggever Frits Wester van kamp Noord en tv- en theatermaker Krista Arriëns en acteur Willem Voogd van kamp Zuid de pijnlijke taak om die knoop door te hakken.   

Eva Simons en Iris van Lunenburg uit Expeditie Robinson

Met pijn in het hart worden zangeres Eva Simons van kamp Noord en presentatrice Iris van Lunenburg van kamp Zuid verbannen. Dat hakt erin bij de dames. "Ik heb niet eens één nacht op het eiland geslapen en nu ben ik gewoon de eerste die eruit gaat bij Expeditie Robinson", zegt Iris, die in tranen uitbarst als ze het slechte nieuws hoort. "Het is echt een beetje stank voor dank", vervolgt het expeditielid, dat niet 'boos maar wel echt teleurgesteld' is. 

Eva laat weten 'in shock' te zijn en niet te geloven dat er 'willekeurig' gekozen is. "Ik ben eigenlijk altijd een soort buitenbeentje, op school ook al", verklaart ze huilend. Ze merkt ook tijdens de expeditie dat het 'niet klikt'. "Ik moet gewoon mezelf kunnen zijn. Als je voor wie je bent niet wordt geaccepteerd." Over de meelevende reacties van haar kampgenoten zegt Eva: "I don't buy that." 

Naar afvallerseiland?

Kijkers leven mee met Eva en Iris. "Hoe balen om zo uit het team gezet te worden", klinkt het. Er wordt gehoopt dat dit niet echt het einde van Expeditie Robinson betekent voor beide kandidaten. "Ik hoop dat Eva en Iris naar een afvallerseiland mogen. Dat ze daar dikke vriendinnen worden en wraak gaan nemen op de rest."  

Of het Expeditie-avontuur van Eva en Iris nog een staartje krijgt, is wellicht vanavond al te zien. Expeditie Robinson is, na dit openingsweekend met twee afleveringen, elke zondag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Meer over