Verraden kandidaten Expeditie Robinson 2017 zichzelf via Instagram?

17 juli 2017 11:26 | amusement | Door Televizier

© Sam Nijssen / Instagram / Bente Maria Hilkens / AVROTROS

RTL 5 maakt de deelnemers van Expeditie Robinson 2017 sinds vorige week één voor één bekend, dus duurt het nog wel even voordat de officiële lijst compleet is. Maar via Instagram lijken veel BN’ers zichzelf te verraden.

Naast de vier ‘onbekende Nederlanders’ die het avontuur aangingen, zijn in ieder geval RTL Late Night-ster Marieke Elsinga, acteur Roeland Fernhout en ex-voetbalprof Anouk Hoogendijk naar de Filipijnen gereisd. De namen van de overige twaalf BN’ers druppelen de komende weken naar buiten, maar Televizier.nl ging alvast op onderzoek uit via Instagram. Het lijkt erop dat onder meer Lil’ Kleine, Shelly Sterk en Brace op survivalavontuur zijn geweest.

Opnameperiode

De opnames van Expeditie Robinson, die zo’n vier weken duren, vonden afgelopen maand plaats. Van 5 tot en met 30 juni was Marieke Elsinga afwezig bij RTL Late Night, waarna ze direct weer terugkeerde achter haar desk. In juni moet dus het volledige Robinson-seizoen zijn gefilmd.

Joëlle Witschge

Een BN’er die precies in deze periode afwezig was op Instagram, is model Joëlle Witschge. De ex-vriendin van Waylon en dochter van voetballer Richard Witschge liet tussen 4 juni en 10 juli helemaal niets van zich horen op het sociale medium. Sinds kort volgt ze wél opeens de Instagram-accounts van Marieke Elsinga, Roeland Fernhout en Anouk Hoogendijk. Dat kan maar één ding betekenen...

Henk Poort

Hetzelfde geldt voor musicalacteur en operazanger Henk Poort. Tussen 8 mei en 14 juli plaatst hij niets op Instagram, maar recentelijk heeft hij wel kort na elkaar Marieke, Roeland en Anouk aan zijn volglijst toegevoegd. Heeft hij soms met hen op een Filipijns eiland gezeten? Bovendien volgen Henk en Joëlle sinds kort elkaar en volgt Henk nu ook Joëlles vader.

Kaj Gorgels

Naast hun vermoedelijke eigen deelname geven Henk en Joëlle nog meer prijs op Instagram. Allebei zijn ze ongeveer tegelijk YouTube-bekendheid Kaj Gorgels gaan volgen. Kaj plaatste tussen 3 en 30 juni maar één video op zijn YouTube-account, een gesponsord filmpje in samenwerking met de politie, dat prima van tevoren kan zijn opgenomen. In de eerste vlog na meer dan een maand geeft Kaj wel een heel vage omschrijving voor zijn afwezigheid:

Lil’ Kleine

Joëlle Witschge en Kaj Gorgels volgen sinds kort ook allebei Lil’ Kleine op Instagram. Het zou dus goed kunnen dat een van de grootste Nederlandse rappers van dit moment ook in Expeditie Robinson zit. Hij plaatste in ieder geval wel een opvallende foto online. Terwijl de rapper verder niets over een eventueel tripje naar de Filipijnen vermeldt, is hij op dit kiekje wel te zien met een kratje van een Filipijns biermerk:

En verder...

Andere BN’ers die sinds kort op Instagram worden gevolgd door Henk en Joëlle: zanger Danny Froger, musicalster Carolina Dijkhuizen, Penoza-acteur Niels Gomperts en programmamaakster Nicole Buch. Verder is Joëlle in dezelfde periode Insta-buddies geworden met RTL Boulevard-reporter Shelly Sterk en rapper Brace.

Video

Totdat de resterende twaalf BN'ers officieel bekend worden gemaakt, verspreidt RTL mooie promotiefilmpjes waarin de deelnemers nog grote houten maskers voor hun hoofd houden. Herken jij ook Niels Gomperts en Brace in de eerste twee close-ups van deze video?

Expeditie Robinson is vanaf donderdag 7 september terug op RTL 5.

Lees ook:
Voor Wie is de Mol? 2018 zijn de speculaties ook al in volle gang

Meer over