Verslag van Boer Zoekt Vrouw: Bertie en Geert kiezen een vrouw

8 maart 2015 20:18 | amusement | Door Televizier

© KRO | NCRV

Een aflevering waarin alles in sneltreinvaart gaat. Bertie en Geert maken hun keuze en zitten vijf minuten later al op de koffie bij de schoonfamilie. Maar maken ze de juiste keuze?

De dag die je wist dat zou komen is hier: Boer Geert en Boerin Bertie moeten er vanavond allebei aan geloven, maar we beginnen bij Tom die Rimke voorstelt aan zijn vrienden. Tenmiste, de vrouwen staan in de keuken en de mannen drinken bier in een mannenhol, want zo gaat dat blijkbaar nog in Nieuwe Niedorp. Alleen voor de warme broodjes beenham verwaardigen de heren zich een trip richiting keuken. En zo weet Rimke in ieder geval wat haar te wachten staat.

Geert

Geert bevestigt nog maar eens dat hij de vrouw van zijn leven heeft gevonden, maar wie is het? Hij wacht verder de komst van Yvon niet meer af en racet naar de bank waar Hetty zit. Niks geen opbouw van spanning. 'Hetty, je bent de liefde van m'n leven, wil jij je leven met me delen?' Dat wil Hetty wel, en terwijl Ada boven nietsvermoedend een kruiswoordpuzzeltje oplost, zoenen Geert en Hetty elkaar als een stel hitsige tieners.

Wanneer Ada beneden komt, krijgt ze het slechte nieuws te horen. Geert vertelt dat Ada in de toekomst wel 4 weken mag komen logeren, maar dat ie verder alleen vrienden wil blijven. De immer opgeruimde Ada reageert opgeruimd: 'Het gaat om jou Geert, ik ben superblij voor je.' Yvon komt weer eens binnen wanneer alles al achter de rug is en Ada nog maar eens een lofzang op de liefde houdt. Bij het afscheid barst Geert in tranen uit, omdat hij waarschijnlijk het liefst beide dames had willen houden.

Jan

Boer Jan koos vorige week voor Rianne en gaat nu kijken hoe ze woont. Niet dat dat veel uitmaakt, want Rianne zal toch naar Texel moeten verhuizen. In het huis van Rianne hangen vooral foto's van paarden. Honderden paardenfoto's. En foto's van Wietze, de overleden ex van Rianne. Daar raakt Jan logischerwijs een tikje onzeker van. Ook de katten van Rianne vallen niet in goede aarde bij Jan. Ze heeft dan ook reuzenkatten, een van de poezen lijkt wel een paard.

Daarna gaat het stel met de auto op visite bij de ouders van Rianne. Jan komt onderweg twee auto's tegen en begint meteen een tirade over al die files en die drukte op het vasteland. 'Dat heb je niet op Texel. De ouders van Rianne zijn door het dolle met Jan, omdat hun dochter nu eindelijk eens over iets anders praat dan over paarden en katten.

Theo

Nancy is ook weer thuis en zij wacht met haar moeder Hannie en dochter Priscilla op bezoek van Boer Theo. Gek genoeg lijkt de dochter van Nancy eerder haar oudere zus. Nancy klinkt gelukkig ook steeds entousiaster: ze ziet de oude Theo terug en laat hem haar inloopkast zien. Jawel, Nancy heeft een inloopkast met echt heel veel schoenen. Theo ziet daar de voordelen van in: 'Je heb tenminste wel keus.' Wanneer ze daarna ook nog een strandwandeling maken, ziet Theo het helemaal zitten. "Elkaar af en toe effe aankijken, dat vind ik een heel mooie ontwikkeling.'

Bertie

Bertie is het probleemgeval van deze serie maar gelukkig is Yvon hier wel op tijd voor het keuzemoment om Esther en Katherine bij te staan die gek genoeg nog steeds dolverliefd zijn op Bertie. Bertie zelf voelt nog niet zo gek veel, maar ze heeft toch een voorkeur voor een van de twee. Zonder veel vreugde kiest ze voor de totaal humorloze Esther, die van binnen door het dolle moet zijn, maar dat zie je er verder niet aan af. Dat wordt zo te zien een doldwaze citytrip waar de vonken vanaf springen. Katherine houdt zich kranig en is blij dat Bertie bij haar gevoel is gekomen. 

Terug naar Geert

Geert moet van de boerderij af voor een bezoek aan Hetty. Hij is helemaal ondersteboven van het huis van Hetty omdat het zo smaakvol en modern is ingericht. Geert schiet in de stress en begint spontaan weer over zichzelf in de derde persoon te praten: 'Oh Geert, heb je wel de juiste keuze gemaakt met Hetty?' En alsof hij het nog niet moeilijk genoeg heeft, moet Geert ook nog kennismaken met de homoseksueel geworden ex-man van Hetty en hun vier kinderen.

En weer naar Bertie

Het gaat in sneltreinvaart, want ook Bertie gaat op bezoek bij haar aanstaande schoonouders die voor het eerst een vrouw over de vloer krijgen als liefde van hun nieuwbakken lesbische dochter. De vader van Esther is blij dat Bertie dezelfde interesses heeft als hij: auto's, en de moeder van Esther ziet er meer uit als de dochter des huizes. Het is een verwarrende aflevering. Voor we het weten zitten Bertie en Esther in de trein richting Berlijn voor hun citytrip.

Tommy is vermist

Voor de Tommywatchers: ook deze week geen spoor van de hond van Yvon. Nog 1 Tommy-loze aflevering en we geven de labradoodle als vermist op. Dat je het weet Yvon!

Lees ook:
Keuzemoment  Boer Geert en Boerin Bertie: 4,3 miljoen kijkers
Verslag Boer Zoekt Vrouw vorige week: Tom en Jan kiezen

Ja hoor, eerlijk is eerlijk, we hadden het mis:
Keuze boer Geert verklapt door preview Boer Zoekt Vrouw

Meer over