Verslag van Boer Zoekt Vrouw: de citytrip

15 maart 2015 22:10 | amusement | Door Televizier

© KRO | NCRV

Waarin Nancy eindelijk weet of ze Theo wil, Hetty een emotioneel wrak maakt van boer Geert en Bertie en Esther voor het meest ongemakkelijke moment van de aflevering zorgen.

De boeren zijn lekker een weekendje weg met hun nieuwe geliefde, nu maar hopen dat er een ongemakkelijk moment bijzit à la Henrieke en Bert in de theekopjes in Parijs.

We beginnen met Boer Geert en Hetty die naar de zon zijn op Lanzarote, een Canarisch eiland met palmbomen en alles erop en eraan. Geert vindt alles super, vooral de handdoeken die tot zwanen zijn gevouwen op het bed. Daarna volgt een kopje koffie in een bar. 'Ik zal je laten voelen hoe blij ik met je ben', zegt Geert dreigend tegen Hetty die de bui al ziet hangen. Nee Geert, nee. We zijn nog maar een paar minuten bezig, gun ons wat tijd!

Theo en Nancy

Boer Theo en Nancy zijn in Oslo waar Nancy nog steeds moet beslissen of ze boer Theo nou wel liefdesmateriaal vindt of niet.

De hamvraag wordt meteen bij de receptie gesteld. Twee eenpersoonskamers of 1 tweepersoons? Theo's hoop wordt in 1 harde klap de grond ingeboord. Nancy wil in haar eentje omdat ze eerst nog wil ontdekken wie Theo is, voordat ze het bed met hem induikt.

Onder het genot van een glaasje wijn legt Nancy later uit dat ze een man wil met een eigen mening, iemand die haar tegenspreekt. Theo snapt er niks van, hij vindt het allemaal maar hard werken met Nancy. En dat vinden wij eigenlijk ook wel. Hou toch eens op met dat gemuts Nancy.

Bertie en Esther

Boerin Bertie en Esther mogen naar Berlijn. De Zeeuwse heeft voor de gelegenheid haar mooiste hoodie aangetrokken, die ene blauwe die ze de hele logeerweek ook al aanhad. De feestneuzen krijgt een fles champagne aangeboden van het huis maar daar hebben ze geen trek in.

De volgende dag klaagt Esther dat Bertie snurkt waarna Bertie verklaart dat Eshter heus ook snurkt, dus de romantiek spat er nog niet vanaf. Bertie zegt ook nog dat zo'n citytrip niet helemaal haar ding is maar ineens verklaren ze elkaar midden op een ijskoud Duits plein ineens de liefde. Jawel, Bertie laat haar hart spreken: 'Ik ben blij dat jij er bent', zegt ze. 'Jij bent mijn vrouw', antwoordt Esther. 'En jij de mijne', zegt Bertie. Het is niet zo dat de passie er vanaf spat, maar dit hoe Bertie en Eshter rollen. Dat moet bijna wel echte liefde zijn.

Jan en Rianne

Boer Jan en Rianne beginnen hun liefdesavontuur in Dublin en hebben de mooiste kamer van allemaal. In een Ierse pub hebben ze meteen een mooi filosofisch gesprek over het vuur van de liefde dat tussen hen in staat. Jan is straalverliefd, hij vindt Rianne een wondervrouw en Rianne heeft het al over trouwen.

De volgende dag doen Jan en Rianne alweer alsof ze al drie jaar samen zijn en hebben ze het over babynamen. De een gaat Charlotte Sophie heten en de ander Alana ook al vindt Rianne dat nogal Turks klinken. Maar veel belangrijker is dat Jan tegenwoordig als een normaal mens eet. Zoals trouwe Boer Zoekt Vrouw-kijkers weten is dat een klein wonder. Jan at op de boerderij namelijk als een bootwerker in het kwardraat.

Tom en Rimke

Boer Tom en Rimke zijn er ook nog, zij zijn naar Dubrovnik gevlogen en liggen in hun witte badjas blij op bed. Hier is duidelijk het een en ander voorgevallen vannacht. Seks. Daar durven we wel een tupenbol of twee onder te verwedden. Ze komen de slaapkamer ook nog even uit om het stadje te verkennen waarbij ze vooral gefascineerd raken door het wasophangsysteem van de bewoners van Dubrovnik. Dat gebeurt namelijk met een katrolletje.

Tijdens het diner praten ze over hun relatie. Tom mompelt wat over spannend enzo, maar wat hij nu eigenlijk wil zeggen blijft totaal onduidelijk. Tom lijkt wel een Viva-meisje. Hij vindt in ieder geval dat de liefde nog een beetje meer moet worden en dat klinkt niet al te hoopgevend. Rimke forceert als een echte vrouw de boel door te vragen of Tom straalverliefd is. Niet doen Rimke! Dat soort vragen zorgt alleen maar voor ellende. Ze krijgt een voorzichtig 'ik denk het wel' en daar moet ze het mee doen.

Geert en Hetty

Boer Geert en Hetty lopen langs de branding, waarbij Geert Hetty voortdurend vraagt of Hetty haar broek niet nog een stukje hoger wil doen. Tegen de camera klaagt Hetty dat Geert wel heul erg vaak aan haar zit. Iets wat wij thuis al een aflevering of 10 in de gaten hadden. Volgens haar heeft het allemaal met onzekerheid te maken. 'Als ik r vasthou, raak ik r niet kwijt'. Volgens Geert wil hij Hetty er alleen maar van te overtuigen dat Hetty de vrouw voor hem is. Hij denkt dat de boodschap alleen niet altijd aankomt.

Maar Hetty heeft geljk, Geert begint zeer te twijfelen of Hetty hem nog wel leuk vindt. Hij is doodsbang dat ze afhaakt vanwege zijn ge-ADHD. Wat is er gebeurd met de ongecompliceerde Geert van de afgelopen weken? Boer Zoekt Vrouw heeft de arme groenteteler veranderd in een emotioneel wrak. Hetty heeft daar geen boodschap aan en waarschuwt hem nog een keer: 'Als je wilt dat iets werkt, dan zorg je daarvoor. Knoop dat maar eens in je oren.'

Theo en Nancy

Op dag 2 gaat het ineens veel leuker met Theo en Nancy, die eieren voor haar geld kiest en het ineens genieten geblazen vindt. Het duo eindigt 's avonds op een terrasje waar Theo wil weten of Nancy van hem heeft genoten. En dat is zo. Nancy lijkt helemaal om, ze vindt Theo toch wel een leukerd.

Striptease

Volkomen onverwacht worden we ook nog getrakteerd op een striptease door Bertie en Esther die zich laten masseren, in bikini in een floatingbad liggen en daarna in hun witte badjas verliefd gaan zitten doen. Ze zeggen dingen als: Fijn dat we van elkaar zijn. Dit is ineens wel heel veel intimiteit van de stugste boerin van Zeeland. Het zijn dan wel niet de theekopjes in Parijs, maar bijzonder ongemakkelijk is het wel.

Voglende week zien we of het nog steeds aan is tussen iedereen. En pas op, hier volgt een spoiler:

Dan maakt ook hond Tommy zijn langverwachte rentree. Tommy's back!

Lees ook: 
Deze aflevering van Boer Zoekt Vrouw scoorde een seizoensrecord 

Meer over