Verslag van Boer Zoekt Vrouw: de dagdates

Theo, Tom, Geert, Jan en Bertie gaan ieder een dagje op pad met vijf dames. Er wordt gerolschaatst en geroken en daarna moeten ze weer kiezen.

Bertie doet iets hips, zij gaat een escape-room in. Een kamer waaruit je binnen een uur moet ontsnappen door allerlei puzzels op te lossen. Bertie zelf voert bitter weinig uit, ze laat haar dames het zware werk opknappen. Nadat de vrouwen haar hebben bevrijd gaat Bertie hartige soesjes maken. Ze vindt het ingewikkeld om met iedereen te praten. De vrouwen vinden het omgekeerd ook lastig om met Bertie te praten dus er vallen nogal wat ongemakkelijke stiltes.

Theo

Theo gaat met z'n vrouwen het water in om zeekoeien te voeren. Hij vertelt dat hij veel uit de blikken van de vrouwen haalt. Hij kijkt, de vrouwen kijken terug en dan ziet Theo wat. Miranda zegt dat ze d'r momentjes pakt om contact met Theo te maken. De volgende stop is de aardvarkens maar die zien volgens Theo niet veel. Daarna moet Theo ook aan de kook. Zelf kookt hij nooit, hij eet het alleen maar op. Sandra vindt dat ze moet vertellen dat ze een beperking heeft, ze kan haar arm niet helemaal achter haar rug tillen. Maar dat is natuurlijk een beperking van niks.

Jan

De Texelse Jan neemt zijn vrouwen mee naar het circus. Eerst moeten ze koorddansen terwijl ze Jan diep in zijn ogen kijken, daarna worden ze als clown geschminkt en dat is natuurlijk de nachtmerrie van iedere vrouw. Tot overmaat van ramp moeten ze daarna als clown, Jan op een grappig manier versieren. Je zou voor minder een touw gaan halen.

Boer Geert

Geert doet midgetgolf en smokkelt zich een ongeluk. Maar dat pikt Ada niet, zij wil eerlijk spelen. Gelukkig wordt Ada verder wel heel blij van Geert. Mary wil maar een ding: weg met Geert. Maar dat kan niet. Geert wil weten hoe de vrouwen voelen en pakt ze lekker vast terwij hij ondertussen vunzige grapjes over ballen maakt. Stiekem ruiken doet hij ook: 'even ruiken, dat vind ik belangrijk'. Ja, echt waar, Geert ruikt aan zijn vrouwen.

Boer Tom

Tom en zijn uitverkorenen krijgen rolschaatsles en de populaire boer moet telkens danspasjes maken met een andere dame. Een van de dames vraagt wat hij nu eigenlijk zoekt in een vrouw: Tom zoekt iemand bij wie hij ontzettend zichzelf kan zijn. En praten. En lachen om niks. Lotte praat ondertussen voor vijf. Je zou zeggen dat een beetje man daar op afknapt, maar Tom vindt dat een interessante eigenschap. Daarna moeten de vrouwen van Tom een cocktail maken die op ze lijkt. Rimke heeft een mysterieuze cocktail gemaakt omdat ze zelf ook mysterieus is. En dan moet Tom zijn drie logées kiezen. Hij kiest voor de blonde veelpratende Lotte, voor de blonde mysterieuze Rimke en voor de blonde tuttige Leonie.

Terug naar Geert die nog steeds ondeugende grapjes maakt. Hij zegt dat hij heet wordt van de mooie dames om hem heen. Maar van die gebbetjes krijgen de vrouwen intussen een beetje tabak. Ze willen een serieus gesprek. Waar wordt boer Geert gelukkig van? Geert zegt dat hij gelukkig wordt van bootjes kieken.

Bertie

Katherine zet de trend van de speeddates door en heeft een cadeau mee. Ze maakte een boekje met gedichten en tekeningen zodat Bertie ziet wie Katherine is. Bertie vindt het mooi. Esther (die net uit de kast is) vertelt Bertie dat zij de vrouw is voor haar. Dan mogen ze de hartige toetjes eten en laat Rosita een bom vallen: ze is tussen de speeddates en de dagdate verliefd geworden op een andere vrouw. De grote vraag is natuurlijk waarom ze dan toch mee op date is gegaan. Bertie reageert als altijd relaxed en onderkoeld: 'dat kan gebeuren'.

Afhakers

Theo bekent dat hij af en toe liever tussen vijf koeien zit dan tussen vijf vrouwen en moet ook kiezen. Hij heeft weinig vragen gesteld omdat oogcontact meer zegt dan 1000 woorden. Maar het is de vraag of Theo het allemaal goed heeft gezien want de arme boer heeft nu reeds twee afhakers te pakken. Karin en Miranda hebben geen interesse meer in een logeerpartij, maar dat ligt niet aan Theo. Theo zegt snel dat hij Karin en Miranda toch al niet wilde kiezen, maar daar hebben de andere drie dames hun twijfels over. 

In het circus duurt de lijdensweg maar voort, nu moet Jan weer ganzen hoeden. Gelukkig mag hij daarna eindelijk kiezen. Rianne, Marieke en Vivianne mogen mee naar Texel. Grote favoriet Laura mag ook mee naar Texel, maar dan naar haar eigen huis.

Toetje

Dan is Geert aan de beurt, nu zegt hij weer dat hij aan de dames geproefd heeft en dat vinden we net iets te veel informatie. Van Yvon moet Geert de dames kiezen die hem kunnen temmen. Theo kiest voor Ada en voor Hetty. Mary mag ook afreizen naar Groningen, zij is het toetje. 

Als laatste is Bertie aan de beurt. Ze zegt tegen Yvon dat ze beter met planten is dan met de mensen is en kiest voor stille Ciska, voor Katherine (van het boek) die nog maar een jaar uit de kast is en voor Esther die sinds vorige week uit de kast is.

In het voorstukje van volgende week zien we dat Geert op zijn slaapkamer voost met een van zijn logées. Dat wordt nog een heet seizoen.

Vorige week beleefden de boeren opwindende speeddates

Meer over: