Verslag van Boer Zoekt Vrouw: de logeerweek deel 1

De dames arriveren op de boerderijen en eten vooral: groentesoep met vieze worst, rauwe schnitzel en stamppot. En Geert bakt ze bruin.

Fijn, de logeerweek bij Boer Zoekt Vrouw is aangebroken, en laten we wel wezen, daar gebeurt het toch allemaal. We beginnen bij boer Geert die nog net zo enthousiast is als de vorige weken. Hij heeft het vlees voor vanavond voor de groentesoep al klaar, bedoeld om te testen of zijn logées wel kunnen koken. Want Geert is niet zo'n koker, en nu we het er toch over hebben, aan opruimen doet hij ook niet. Daar zijn vrouwen voor.

Geert en de vrouwen

De boer verheugt zich nu al op het moment dat de vrouwen naar bed gaan: 'Vroeger stonden de puntjes, nu hangen de puntjes', zegt Geert die het waarschijnlijk over borsten heeft. Hij wil ook weer aan ze proeven en denkt dat de dames hunkeren naar hem. Als wij de dates van Geert waren, hadden we nu meteen rechtsomkeert gemaakt. Maar de dames nemen dat goede advies niet ter harte. Mary arriveert en krijgt meteen te horen dat de was buiten hoort en niet in de droger. Staat genoteerd Geert. Hetty en Ada zijn er nu ook en Geert maakt voor de zekerheid nog eens duidelijk dat hij zo veel mogelijk aan de vrouwen over wil laten. 'Als een vrouw het aanrecht poetst, dan glimt het, als een man het doet, blijft ie dof'. En zijn koffers laat Geert ook door een vrouw pakken.

De vrouwen weigeren de vieze, grijze, verse worst van Geert in de soep te doen en wanneer hij de dames hun slaapkamer laat zien, dreigt Geert meteen om midden in de nacht langs te komen. Dat worden dus boobytraps. Zodra Mary zich heel even alleen op de slaapkamer begeeft zoent Geert haar meteen vol op de mond. Daar is ze best van gecharmeerd, maar ja, Mary ziet ook wel dat Geert handtastelijk is bij alle dames. Het is even wennen voor Mary, en voor de televisiekijkers ook. Na het eten wil Ria Utopia kijken, maar daar heeft Geert nog nooit van gehoord.

Bertie en de vrouwen

Bij Bertie is het andere koek, zij is bang voor de bekende ongemakkelijke Boer Zoekt Vrouw-momenten. 'En dan moet ik ook nog wat met ze doen', zegt Bertie bevreesd. Restaurateur Katherine (die van het boek met de gedichten en tekeningen) komt als eerste. 'Hier woon je dus?', vraagt Katherine. 'Ja', zegt Bertie. Als Ciska en Esther ook van de partij zijn, gebeurt meteen waar Bertie bang voor is, de lunch verloopt bijna in stilte. Gelukkig brengt een foto van een poedelnaakte Madonna op de slaapkamer van Bertie enig leven in de brouwerij.

Bertie weet nog niet wat er gegeten moet worden, maar ze heeft wel ideeën. 'Ik kan pizza halen. Of pizza in de supermarkt en dan in de oven, alles kan.' Katherine stelt uiteindelijk een stamppotje voor en vindt dat Bertie wat meer de leiding moet nemen. Het is duidelijk dat de enige interactie op de boerderij van Bertie van Katherine komt. Esther laat zich nog helemaal niet gelden en Ciska heeft het hele programma nog geen woord uitgebracht.

Jan en de vrouwen

Yvon is beroerdste niet en rijdt de logées van Jan persoonlijk naar Texel. We zien alleen labradoodle Tommy niet in de auto en vorige week had Tommy ook al een bijrol. Is Yvon bang voor concurrentie en heeft ze Tommy op de reservebank gezet? Terug naar Jan die vrouwen heeft uitgezocht die veel plezier hebben. Om alles. Om de trap, om de kamers, om de koffers en om Jan. Daarna moeten de dames meteen aan de bak: het is tijd om de schapen te melken en Jan neemt Rianne in de maling door haar melkzuignappen onklaar te makent. Rianne heeft niks in de gaten en Jan vindt haar niet al te snugger. Maar het moet gezegd, Jan is wel een gezelligerd.

Tom en de vrouwen

De blonde stoten van boer Tom komen 1 voor 1 aan. Eerst de blonde Friese kapster Rimke, dan de blonde VVD'er Lotte en als laatste de blonde secretaresse Leonie. Tom neemt de dames meteen mee het land op en laat ze zien hoe de bollen onder de grond zitten. En dat is natuurlijk superinteressant. Tom krijgt van de dames rauwe aardappelen en ongare schnitzel voorgeschoteld maar daar doet hij niet al te moeilijk over, gelukkig is de wijn van een goed jaar. De dames beginnen meteen over trouwen en kinderen. Kinderen lijken Tom fantastisch mooi. Hij vertelt ook dat hij superromantisch is en dat hij van goede gesprekken houdt. Is Tom ook supersaai of vergissen we ons?

Theo en de vrouwen

We zouden het bijna vergeten, maar Theo is er ook nog, De man die vorige week niet meer mocht kiezen omdat 2 vrouwen al uit zichzelf afhaakten. Gelukkig komen de overgebleven dames wel opdagen op de boerderij. Nancy, Ria, die een arm om zich heen mist, of een klankbord, daar is ze nog niet helemaal uit. En Sandra. Bij Theo blijken de slaapkamers voor de logées ouwe meuk. Zelf komt Theo al jaren niet meer boven, dat verklaart veel. Theo heeft bami gehaald, maar kookt wel eigenhandig de eieren. Sandra voelt zich meteen een buitenbeentje omdat ze niets te vertellen heeft en omdat Theo alleen tegen de anderen praat en niet tegen haar, terwijl zij toch naar hem kijkt.

Volgende week meer...

Lees ook: het verslag van Boer Zoekt Vrouw van vorige week.

Meer over: