Verslag van Boer Zoekt Vrouw: de logeerweek deel 2

Waarin boer Geert alle vrouwen nat zoent, boer Tom chagrijnig wordt van zijn blonde spetters en Bertie tegen van alles aanloopt.

In Zeeland regent het voor de derde achtereenvolgende aflevering en schilen Bertie en haar vrouwen met z'n allen aardappels voor de stamppot boerenkool. Bertie heeft het er maar lastig mee. Ze gaat proberen de komende dagen op de een of andere manier in gesprek met haar dames te komen. 'Vragen hoe ze het hier vinden enzo'. Als de stamppot eenmaal op tafel staat, wordt het na het 'eet smakelijk' weer pijnlijk stil aan tafel. Gelukkig maakt de hond Fidel geluid.

Na het eten wordt er tv gekeken en dus kan Bertie weer niet praten met haar gasten. Esther vindt dat niet erg, bij haar borrelt het van binnen. 'En als Bertie dan naast me komt zitten, dan heb ik wel even een poef-momentje.' Ze is pas net lesbienne, maar weet dankzij Bertie wel zeker dat ze de rest van haar leven met een vrouw wil zijn. Dan begint ze te huilen.

Boer Geert

Oh jee, daar is boer Geert, even kijken welke gênante zaken er deze aflevering uit zijn mond komen. Geert neemt eerst maar eens rust terwijl de dames thee zetten. Zodra Ada in de buurt komt, pakt hij haar stevig beet. Gelukkig vindt Ada het allemaal leuk. 'Nu nog wel', zegt ze. Geert weet zeker dat hij precies zo is als de dames wensen: 'Daar zijn jullie toch voor gekomen?' Zodra Ada zich heeft omgedraaid, zit de boer (die boos is over zijn zeer verdiende bijnaam Geile Geert) alweer met zijn lange vingers aan Mary.

Als het bedtijd is, slaat Geert genadeloos toe. Hij stormt de slaapkamer van zijn drie vrouwen zonder te kloppen binnen en zoent ze alledrie langdurig op de mond. De volgende ochtend begroet Geert de dames met alweer een natte zoen. Ada maakt een gek grapje over een theezakje dat straks in de wasmachine gaat en dan begint het echte werk: bloemkool van het land halen. Geert is groos op zijn boerenkool en terecht, het staat er mooi bij. Nooit geweten dat boerenkool zo groot groeide. Gelukkig heeft Geert nu vooral aandacht voor zijn goed gelukte groente en houdt hij zijn handen thuis. Al zegt hij nog wel iets over harde stengels. 

Boer Jan

Jan uit Texel legt aan een van zijn logées uit dat hij het liefst heeft dat zijn vrouw het eten maakt omdat dat praktischer is. En hij krijgt zijn zin, de andere twee dames staan te koken. Daarna kijken Jan en de vrouwen een film en vertelt hij dat hij 2 kinderen wil en geen 5, want met 5 heeft er altijd wel eentje krampjes. Vervolgens vertelt Jan uitvoerig over zijn ex. Net nadat ze een gezamelijke rekening hadden geopend, maakte z'n vriendin het uit en dat wil Jan niet nog eens meemaken.

De volgende ochtend maken de vrouwen van Jan kennis met zijn vader en melkden ze de schapen. Rianne zegt dat ze Jan lekker z'n ding laat doen. Dat is een hele geruststelling. Marieke heeft een versiertactiek bedacht, ze praat met Jan vooral over schapen 'want dan kan ik tenminste zijn aandacht vasthouden'. Bij Jan gaan ze de diepte in. Rianne vertelt hem dat haar verloofde vier weken voor de bruiloft is verongelukt maar dat ze Jan heel leuk vindt.

Boer Tom

Hèhè, daar is boer Tom eindelijk. Hij poetst zijn tanden en vertelt dat zijn neus daarvan gaat kriebelen. Nee, erg diep gaat het nog niet bij Tom en zijn blonde spetters. De dames giechelen vooral heel veel en vinden Tom steeds leuker worden naarmate ze hem beter leren kennen.

's Ochtends ziet Tom er bijzonder appetijtelijk uit in zijn rode overal, maar de dames weigeren werkkleding. Ze willen er leuk uitzien voor Tom terwijl ze op het land werken. Tom wil vooral dat de dames straks niet zeuren als hun leuke kleding vies wordt. Daarna doen ze iets onduidelijks bij een sloot. Tom zegt tegen de camera dat hij het maar vreemd vindt dat de blondines alleen maar kijken en niets doen. Hij kijkt chagrijnig. Ja, Tom. Van een mooi bord kun je niet eten, dat zei boer Jan al eens in een vorige reeks. Lotte moet van Tom haar handen in de sloot steken en daar wordt ze niet enthousiast van.

Boer Theo

Oh ja, Theo was er ook nog. Hij graaft een kuil, terwijl de dames lekker warm binnen blijven en de krant lezen. Daarna komt de lieve Theo naar huis om een eitje voor de dames te koken. Hij is niet graag alleen en zou het liefst alle drie de vrouwen permanent in huis houden om elke dag eitjes voor ze te koken nadat hij een kuil heeft gegraven. Het volgende onderdeel van het programma is kaas maken bij de broer van Theo. Sandra voelt afstand en kan geen contact maken en Ria zegt dat Theo haar af en toe niet aan wil kijken. Theo is er juist trots op dat hij veel oogcontact maakt met de dames.

Boerin Bertie

In Zeeland bij Bertie is het ook de volgende dag geworden, het regent alweer en Bertie laat haar knutselschuur zien. Wij zien het haar niet doen, maar de tuttige Esther zegt dat haar interesse ook ligt bij sleutelen en bij grote machines. Esther en Katherine worden steeds enthousiaster over Bertie, terwijl Ciska helemaal geen klik voelt en dat zegt ze tegen Bertie. Bertie antwoordt dat zij ook tegen van alles aanloopt.

Het is tijd voor het eerste keuzemoment bij de Zeeuwse boerin. Maar omdat Bertie nog helemaal niks is opgeschoten mag ze van Yvon de dames nog een nachtje houden om 'over zichzelf heen te stappen' en misschien eens een gesprekje te voeren. Dat vinden de vrouwen een goed plan. Het regent nog steeds in Zeeland.

Lees ook: het eerste deel van de logeerweek

Reageren