Verslag van Boer Zoekt Vrouw: de logeerweek deel 3

Waarin we Bertie door de televisie willen trekken van ellende en de Boer Zoekt Vrouw-monteurs alle aanrandingen van Geert uit de aflevering hebben geknipt.

We beginnen bij multimiljonair Bertie waar Katherine tranen met tuiten huilt omdat het keuzemoment is uitgesteld. Het is de spanning. Bertie probeert heel hard om meelevend te zijn, maar ja, dat kan ze niet zo goed. In plaats daarvan gaat ze douchen, andere kleren aantrekken en dan wordt het volgens Bertie vanzelf gezellig. We zien ook weer een enorm naaktportret van Madonna pontificaal in de huiskamer hangen. Bertie heeft alweer niet voor eten gezorgd dus het wordt frites, 2 kaassouflées met mosterd, een frikandel speciaal en een hamburger speciaal. Bertie verbouwt dan wel groente, maar die zie je op de een of andere manier nooit op tafel verschijnen.

Bertie

Bertie zegt dat ze een vrouw zoekt met wie ze een goed gesprek kan voeren. Dat is opmerkelijk, aangezien Bertie nog geen enkel goed gesprek heeft gevoerd. Na de frites gaat Katherine wandelen met Bertie om te zien of ze enige emotie los kan krijgen bij de Zeeuwse. Onbegonnen werk natuurlijk. 'Waarom ben ik hier, wat vind je leuk aan me?' vraagt Katherine, terwijl de wanhoop van haar stem druipt. 'Omdat je een aardig brede interesse hebt', zegt Bertie. Als kijker zou je Bertie bijna door de beeldbuis trekken van frustratie.

Theo

Voor Theo is er geen uitstel meer. Yvon is op de boerderij en dat betekent dat hij iemand moet gaan wegsturen. Dat wordt vast niet Nancy, want haar ziet Theo helemaal zitten sinds hun momentje bij het kaasmaken vorige week. Nancy vindt Theo ook leuk, Ria en Sandra krijgen totaal geen hoogte van Theo en vinden dat hij eens een vraag moet stellen. Dan kunnen ze lang wachten, want Theo zegt tegen Yvon dat hij nu eenmaal niet zo'n vrager is. Hij heeft nog nooit iemand van zijn boerderij gestuurd maar nu stuurt hij Sandra weg. Het ligt niet aan haar, zegt Theo nog. En daar moet je het dan maar mee doen als vrouw. Tegen de andere twee logées zegt hij dat ze niet hoeven te verwachten dat hij nog vragen aan ze stelt.

Geert

Ah gelukkig, daar is Geert. En de (on)gewenste intimiteiten zijn meteen niet van de lucht. Hij pakt Ada lekker stevig vast om haar middel. Het maakt de dames allemaal niks uit, ze zien zichzelf stuk voor stuk bij Geert op de boerderij wonen. Ze willen in de winkel werken, aardbeien plukken, ze willen voor eeuwig en altijd bij Geert zijn die lekker aan ze ruikt, proeft en voelt. Gelukkig heeft hij het daarna druk met boerenkool schoonmaken en kan hij niet tegelijkertijd ook nog aan vrouwen zitten. Geert kan veel, maar dat niet. De volgende dag zit Geert aan helemaal niemand. Zou de montage soms alle aanrandingen uit de serie hebben geknipt na al het Geile Geert-gedoe? Net wanneer we ons ernstig zorgen beginnen te maken, zoent hij Ada plat op de mond. Maar het blijft bij dat ene zoentje. Kom op Geert, dat moet volgende week beter.

Jan

Jan zet zijn vrouwen aan het werk en dat zijn gelukkig niet van die pieperds als bij Tom, waar niemand vies wil worden. Deze vrouwen scheppen -in overall- zonder morren zand in het rond. Tenminste, twee van de dames werken hard, Marieke zit in de tractor bij Jan en voert de druk behoorlijk op. Ze zegt dat ze voor langere tijd zekerheid wil van een man. En die man is Jan. De andere twee krijgen niet meer de kans om bij Jan in de tractor te kruipen, want Yvon is er en dat betekent dat Jan moet kiezen. Alle drie de dames zien het wel zitten met Jan, maar Jan ziet het niet zitten met Vivian. Dat maakt niet zo gek veel uit, want die hebben we de hele serie nog niet gezien. 

Tom

De blonde deernes van Tom willen een op een gesprekjes voeren om Tom beter te leren kennen. Leonie is de eerste. Ze zegt dat ze een open boek is en Tom wil weten of zij hem eigenlijk wel leuk vindt. Natuurlijk vindt ze dat. Het ziet eruit als een bijzonder ongemakkelijk gesprek. Het gesprek van Tom met de Frieste kapster Rimke achter een tulpenkar is een stuk heter. Zij wil Tom en Tom wil haar, zo veel is wel duidelijk.

Tom vertelt aan Yvon dat degene die hij naar huis stuurt veel dure woorden gebruikt en dat hij geen klik voelt. Hé, daar was Tommy de labradoodle heel eventjes in beeld. Tommy is al afleveringen lang niet meer groot in beeld omdat hij de populariteit van Yvon ondermijnt. Maar het gaat om het keuzemoment van Tom, hij stuurt Lotte weg, de VVD'ster die nonstop ouwehoerde maar nu zegt dat ze bewust op de achtergrond bleef omdat de anderen Tom meer willen dan zij. En dat gelooft zelfs Tommy niet.

Nog een keer Theo

Dan nog even Theo. Arme Theo. De vrouwen van Theo hebben de moed opgegeven en praten alleen nog maar met elkaar terwijl Theo msimoedig toekijkt. De volgende dag raapt hij al zijn moed bijeen en stelt hij vragen. Jawel, Theo stelt vragen. Het zijn dan wel geen goede vragen, maar hij doet het toch maar mooi. Go Theo!

Lees ook: Het lijkt er inderdaad op dat Geile Geert uit Boer Zoekt Vrouw is geknipt

Meer over: