Verslag van Boer Zoekt Vrouw: de logeerweek deel 5

22 februari 2015 22:11 | amusement | Door Televizier

© Hans-Peter van Velthoven

Waarin boer Theo nog zieliger is dan vorige week, er gelachen wordt bij boerin Bertie en we allemaal op de boerderij van Geert willen wonen.

We trappen meteen af bij de arme Theo die alleen nog maar Nancy in huis heeft nadat Ria vorige week vrijwillig opstapte omdat ze de boer te lief vond. Nancy voelt zich 'over', Ze vertelt dat ze gisteren een goed en diepgaand gesprek heeft gehad met Theo maar dat haar gevoel voor de lookalike van Erwin Koeman daardoor niet positiever is geworden. Toch wil ze niet zeggen dat het einde verhaal is. Yvon haalt Theo erbij voor alweer een goed gesprek. En dan zien ze een muis op het aanrecht lopen. Arrrggh! Nancy vindt spinnen enger dan muizen, maar Yvon ziet er getraumatiseerd uit bij het aanzicht van het knaagdier.

Daar komt de arme Theo binnen die er heel zielig uitziet en nog begint te huilen ook. Hij hoopt dat het leuk gaat worden met Nancy die op haar beurt zegt dat ze er niet voor de volle 100% voor kan gaan. Theo bezweert Nancy dat hij zeker voor haar had gekozen en niet voor Ria, maar zij is niet overtuigd. Godzijdank blijft ze wel.

Om de boel te redden stelt Yvon voor dat ze nu gaat maar dat ze morgen weer langskomt om te kijken hoe de liefdesvlag er dan bij hangt. Wanneer Yvon vertrokken is in haar jeep zegt Theo dat hij de muis vanavond te grazen neemt en Nancy misschien ook wel. Ai, dat is iets te veel van het goede voor Nancy. 'We zien wel', zegt ze. Gelukkig geeft ze hem daarna wel een knuffel, maar dat moment verpest Theo een beetje door te zeggen dat hij stinkt en gaat douchen.

Bertie

Ja hoor, bij Bertie aan tafel is het berengezellig! Echt waar! Dat komt vooral omdat Bertie haar eigen vriendinnen heeft uitgenodigd voor het eten, maar toch. En de lesbiennes hebben een speciale regel bedacht bij de kaasfondue. Wanneer ze een stuk eten verliezen in de kaas krijgt degene naast hen een zoen. Esther zit tot haar grote geluk naast Boerin Bertie. Ze vertelt iedereen dat Bertie het dekseltje op haar potje is en dat is een interessante woordkeuze in dit gezelschap. Katherine vindt die uitspraak nonsens omdat  er meer potjes zijn. En in dit gezelschap heeft ze daar helemaal gelijk in. 

De volgende dag lijkt het alsof het niet regent in Zeeland, maar dat zal wel gezichtsbedrog zijn. Bertie, Katherine en Esther steken om onduidelijke redenen palen in de grond en daarna stampen ze in een sloot. Alles lijkt relaxed, maar schijn bedriegt, aan de camera vertrouwen Katherine en Esther toe dat ze elkaar niet kunnen luchten. 'We tolereren elkaar alleen maar'.

Tom

Tom meldt tijdens het stamppot eten dat morgen z'n familie op bezoek komt. Daarna ontvouwt zich een saai gesprek over de familiebanden van Leonie en Rimke. Leonie voelt zich buitengesloten omdat de vader van Rimke een boer is en die van haar niet, daarom zegt ze niets meer tijdens de griesmeelpudding. En ondanks dat ze vorige week nog zo'n gezellig aardappelschilonderonsje hadden, denkt Leonie nu dat Boer Tom helemaal voor Rimke gaat. Rimke vertelt ook iets maar dat klinkt zo Fries dat we het niet kunnen verstaan. De volgende dag neemt Tom de vrouwen mee naar een tulpenbroeierij en daar vertrouwt hij ons toe dat hij een warm gevoel krijgt van een van de dames. Rimke, gokken wij.

Jan

Bij Boer Jan wordt er vooral veel gewerkt, Rianne zegt dat ze van katten houdt, Marieke verzucht ze zich niet open gaat stellen voor de liefde en lekker een muurtje om haar heen heeft. Ze ziet er niet zo jofel uit. Gelukkig stoppen ze daarna met werken en neemt Jan Marieke mee uit wandelen op het mooie Texel. Marieke girjpt haar kans:.'Als ik je in mijn dorp was tegengekomen was je van mij geweest'. Het lijkt ons een ideaal zoenmoment maar het blijft bij een knuffel. Al zegt Jan wel dat hij haar een 'dondersleuke' meid vindt. Daarna gaat Jan wandelen met Rianne die een kop groter is dan hij. Ook zij ziet Jan helemaal zitten. Ze wil lekker tegen hem aanliggen op de bank en ziet alleen maar pluspunten bij de boer. Hallo! Ze heeft hem toch ook zien eten vorige week? Jan zegt dat hij een klik voelt bij Rianne en een vonk bij Marieke en dat dat de zaken niet eenvoudiger maakt.

Geert

Hè hè, eindelijk zijn we bij Boer Geert, we waren even bang dat Geert er deze week helemaal uitgeknipt zou zijn door de KRO, maar daar is ie dan toch. Ada zit bij Geert op schoot en noemt dat een geluksmoment, daarna maken ze een boodschappenlijstje voor een feestje vanavond en hebben ze het over worstjes. Dat is vast geen toeval. 'Doe maar geen warme', zegt Geert. Volgens Geert geeft een van de dames hem een supergevoel, maar maakt de ander ook nog kans. In de supermarkt vindt Hetty de gedroogde worst er niet zo smakelijk uitzien. 'Alsof ie al een keer gegeten is'. Terug op de boerderij maken de dames retrohapjes: gevulde eieren en augurk gerold in salami. Tussendoor zoenen Geert, Hetty en Ada elkaar om beurt op de mond. De wereld is mooi op de boerderij van Geert. 

Lees ook:
Het verslag van het treurige 4de deel van de Boer Zoekt Vrouw-logeerweek

Meer over