Verslag van Boer Zoekt Vrouw: de reünie

22 maart 2015 20:12 | amusement | Door Televizier

© KRO | NCRV

Hoe is het vier maanden na de citytip met onze 5 boeren? Hebben Geert, Tom, Theo, Jan en Bertie echt de liefde gevonden? Spoiler: twee boeren niet.

Yvon staat al klaar met de koekjes wanneer alle stellen binnendruppelen. Alle vijf boeren hebben een vrouw mee, dus dat is alvast goed nieuws. Eerst praat Yvon met de boeren zonder hun nieuwe liefdes, ze begint met alle media-aandacht de de boeren dit jaar ten deel viel. En die aandacht was niet altijd positief.

Tom vertelt dat hij daar in het begin last van heeft gehad, Jan vindt dat hij goed weg is gekomen doordat de rest van de boeren zo veel aandacht trokken. Maar gelukkig waren er ook leuke reacties, iedereen in het dorp wilde aan Geert voelen en dat vond Geert best prima, Theo had bijna een tekort aan kaas, zo veel verkocht hij.

Theo

We beginnen met een terugblik op de lijdensweg van Theo. Alle vrouwen liepen bij hem weg tot alleen Nancy overbleef. Op de citytrip in Oslo leek het best goed te gaan tussen de twee. Maar hoe is het nu?

Theo en Nancy zien elkaar twee keer per week, maar het is niet aan. Nancy noemt het een waardevolle vriendschap maar geen liefdesrelatie omdat ze een stukje betrokkenheid mist bij Theo. Een stukje betrokkenheid.

In de praktijk betekent dat dat Theo niks van zich laat horen als Nancy er niet is. Oh Theo toch. Theo belooft Yvon dat hij beter zijn best gaat doen, maar Nancy lijkt het al te hebben opgegeven.

Bertie

Hé, daar is Bertie. Dat moet wel pico bello in orde zijn na de liefdesdemonstratie in badjas in Berlijn van Bertie en Esther. Maar eerst zien we nog even hoe ongelooflijk ongemakkelijk het was tijdens de logeerweek toen niemand wat tegen elkaar zei en het de godgandse dag regende.

Het is inderdaad hartstikke aan tussen Bertie en Esther. Esther zit met haar spannende panterhakken dicht tegen Bertie aan op de bank en ze zijn zeer gelukkig samen. En daarmee is Bertie de eerste dame die een partner scoort in Boer Zoekt Vrouw. Sjapoo!

Gert-Jan, Leo en Mario

Dan de andere 5 boeren die te weinig brieven kregen om in de uitzending te komen. Gert-Jan was de boer die maar 2 brieven kreeg en meteen met de bijbhorende schrijfster moest eten in de stal. Met die vrouwen is het niks geworden, maar na de uitzending kreeg hij een smsje van ene Anita die er hartstikke leuk uitziet en met wie hij nu is.

Leo kreeg 45 brieven maar vond geen vrouw. Hij had 2 maanden een vriendin, maar dat heeft ie weer uitgemaakt. 'Komt wel', zegt Leo. Verder verstaan we er niks van omdat Leo totaal onverstaanbaar is en de KRO alleen boer Geert ondertitelt.

Mario dacht dat hij nooit aan de vrouw zou komen omdat hij varkensboer was. Hij heeft wel wat geprobeerd. Eerst met een ziekelijk type dat de hele tijd ziek was, nummer 2 was als grap door haar kinderen opgegeven en wist zelf van niks en de derde was een halve non. Dat was in een notedop het liefdesleven van Mario dat meer wegheeft van een horrorfilm, maar hij heeft de moed nog niet opgegeven. Mario doet meteen weer een oproep voor een leuke vrouw.

Geert

Het is de beurt aan Geert die voor Hetty koos maar tijdens de citytrip last kreeg van verlammende onzekerheid omdat ie zo lastig in elkaar zit. Zijn ze nog bij elkaar? Zijn ze nog bij elkaar? Het antwoord is ja! Het gaat goed. Volgens Geert is het wel een lastige periode geweest omdat ie Geile Geert werd genoemd en hij heeft spijt dat hij Mary twee keer op haar mond zoende, maar hij zou toch zo weer meedoen.

Geert en Hetty zien er gek genoeg niet heel blij uit, en ze hebben het over hobbels die ze nog moeten nemen. Hetty wil ook nog steeds dat Geert rustiger wordt, maar dat zit er natuurlijk helemaal niet in. 'We zijn op de goede weg", zegt Geert. En dat klinkt zuinigjes. Hmmm.

Willem

Willem kreeg 56 brieven en was destijds zwaar teleurgesteld dat hij niet mee mocht doen in de uitzending. Hij had er duuzend gewild. Maar dat willen we allemaal wel Willem. Gelukkig vond de zoon van Willem het niks tegenvallen en heeft Willem nog een vrouw gevonden ook. Hij had vier briefschrijfsters uitgenodigd voor een date en daar hield hij Martine aan over.

Tom

Boer Tom koos kapster Rimke en Tom is niet verliefd! Rimke ook niet trouwens. Haha, boer Tom is dus nog steeds op de markt! En dat is met afstand het beste nieuws van de hele uitzending. Op naar Nieuwe Niedorp! Ok, ze zijn nog niet helemaal klaar met elkaar, maar dat is een kwestie van tijd. Yvon probeert Tom om te praten en het blonde stel zegt het nog een kans te geven, maar hier kunnen we een dikke streep door zetten. De liefde kun je niet dwingen Yvon

Janko

Publiekslieveling Janko vond zichzelf niet knap genoeg voor een vrouw, maar dat is niet waar, want die schat van een Janko is aan de vrouw. Yvon gaat -met hond Tommy- checken wie die vrouw dan wel is. Hij werd destijds in de uitzending meteen voorgesteld aan alle briefschrijfsters en het werd Esther, een blonde reuzin die Janko als eerste een handje gaf. Da's mooi, we zijn blij voor Janko die het heerlijk vindt wanneer er iemand thuis op hem zit te wachten. Daar wordt hij blij van in zijn hartje, zo verklaart Janko. Hij schiet niet meer over en dat kunnen we lang niet allemaal zeggen.

Jan en Rianne

Of het nog aan is tussen Jan en Rianne is geen vraag. Natuurlijk zijn die twee nog samen, tijdens de citytrip werden ze het al bijna eens over de namen van hun toekomstige kinderen. En ze zijn inderdaad volmaakt gelukkig. Rianne voelt zich thuis op Texel, Jan vertelt dat ze twee varkens in de diepvries hebben liggen en dat een door Rianne gebakken stukje varkensvlees voor hem het toppunt van geluk is. Of Rianne ook haar monsterachtige reuzekatten mee mag nemen wanneer ze intrekt bij Jan, vertelt het verhaal niet.

En zo levert dit seizoen Boer Zoekt Vrouw (zonder de 5 boeren die buiten mededinging meededen) 3 stellen op. Bertie en Ester, Geert en Hetty en Jan en Rianne. Tom en Theo zoeken verder. Het zal morgen druk verkeer worden bij de boerderij van Tom.

Het is over, het is klaar. Het grote zwarte Boer Zoekt Vrouw-loze gat wacht ons. Wij gaan alvast op zoek naar de valium.

Lees ook:

Meer over