Verslag van Boer Zoekt Vrouw: de speeddates

En we zijn los. Tom, Geert, Bertie, Theo en Jan gingen op speeddate met tien vrouwen. Over gebreide schapen, blonde vrouwen en de dikke en de dunne.

De boeren en hun dates hebben zich voor de gelegenheid verzameld in een chique hotel waar aan de ontbijttafel blijkt dat senior Geert en lekkere boer Tom de gangmakers zijn van de groep. "Bloedmooi", zegt Geert wanneer hij een foto van één van de dates van Tom ziet. "Als je maar van mijn vrouwen afblijft", antwoordt Tom (die volgens de Telegraaf al voorzien is van een vriendin, maar wij doen net of het niet zo is).

De dikke en de dunne

De dames stromen ondertussen het landgoed op, waarbij het Yvon Jaspers opvalt dat de vrouwen nogal zwaar bepakt zijn. Ze hebben voor de speeddates van 5 minuten complete hutkoffers meegenomen. Een van hen zeult zelfs een enorme doos met zich mee waar een lamp van de dikke en de dunne in zit om "haar" boer Theo te paaien. Yvon is de beroerdste niet en helpt met het pakket de bordestrap op te sjouwen. 

Spannend

Geert spreekt graag over zichzelf in de derde persoon: "Geert is er klaar voor, sportief staan, huppa, laat maar komen". Zoals de bedoeling is, zijn de eerste momenten lekker ongemakkelijk: "Vind je het spannend?" "Ja". "Ok". Tom, die van de 1800+ brieven, gaat meteen de mist in en noemt zijn eerste date Femke terwijl het arme meiske toch echt Harmke heet. Theo zegt tegen zijn eerste date dat ze hem enorm meevalt en is stomverbaasd als ze daar zichtbaar moeite mee heeft: "Tja, ik weet niet hoe'k het anders moet zeggen dan". Geert gaat met een van z'n dates meteen over in het Gronings en Bertie lijkt haar potentiele partners uitgekozen te hebben op gekke namen, zo mogen onder andere Zwanie en Quennie een poging wagen haar stuurse vrouwenhart te winnen.

23.00 uur naar bed

Theo vindt de doos van Sandra met de dikke en de dunne fantastisch en gaat meteen de diepte in: "In je brief staat dat je om 23.00 uur naar bed gaat, maar hoe doe je dat dan met feestjes?" Het gesprek verloopt verder uiterst moeizaam, maar Sandra weet na afloop zeker dat er getrouwd gaat worden.

Na de eerste 5 dates wordt er even gerecapituleerd. Theo vindt dat zijn dames de hoge verwachtingen meer dan waar maken, Tom weet nu al niet meer wie hij moet kiezen en Geert ligt lekker te tukken.

Ronde 2

Tijd voor ronde 2. Theo krijgt een taart en weet vervolgens niet meer wat hij moet zeggen en de date van Jan is zwaar teleurgesteld dat hij de gebreide schapenbroche niet draagt die bij haar brief zat. Jan heeft geen idee waar ze het over heeft, maar liegt zich met verve een weg uit de situatie. Tom krijgt het ene na het andere lekkere blonde wijf in zijn hotelkamer en Gertie is voor de verandering wonderwel enthousiast over een date.

Bloemkool

En het gaat maar door. Annet vertelt Jan dat ze nooit met schapen in aanmerking is gekomen, Geert datet met Geertje en Theo krijgt alweer een cadeau. Met gedicht dit keer. Het gaat over een hart en stukjes en op de bank zitten. Theo is onder de indruk. Geert praat weer over zichzelf in de derde persoon tegen date Hillie: “Wat heb je voor Geert meegenomen?“ Het blijkt een tegeltje met de tekst: 'een bloemkool vers van het land, houdt de dokter aan de kant.' Daar kan Geert wel iets mee.

Het was een goeie dag

Dan moeten de heren en dame gaan kiezen met welke vijf dames ze een dagje op stap willen. Alle vijf de vrouwen die Tom kiest zijn dus blond, Hillie van het tegeltje is door, net zoals de dame van de dikke en de dunne. Een stralende Bertie kiest als eerste de vrouw waarbij haar enige commentaar "DOOR!" was en lepelt voor de vorm nog vier andere namen op. Het meisje van de schapenbroche gaat onverrichterzake op huis aan en na het kiezen zijn alle boeren tevreden. "Het was een goeie dag", zegt boer Jan.

Meer over: