Verslag van Boer Zoekt Vrouw: Tom en Jan kiezen een vrouw

1 maart 2015 20:14 | amusement | Door Televizier

© KRO | NCRV

Waarin boeren Tom en Jan hun definitieve keuze maken. Welke vrouwen druipen af richting huis en wie gaan het eeuwige boerengeluk tegemoet?

In Zeeland is het bewolkt, zoals dat hoort op de boerderij van boerin Bertie. Gelukkig voelt Katherine dat er wat stroomt tussen haar en Bertie. Ze denkt dat de grote afstandelijkheid wat minder is. We weten sinds vorige week dat Katherine en Esther elkaar het licht in de ogen niet gunnen, dus dat maakt het des te interessanter. En zo zitten ze zwijgend te lezen aan tafel terwijl Bertie boodschappen doet. Esther probeert nog wat met een gesprek over het Songfestival, maar Katherine reageert ijskoud. Tegen etenstijd regent het weer maar is het voor de verandering eens niet stil. Het gesprek gaat over kinderen en Bertie ziet er uitgeput uit.

Tom

Tom maakte vorige week duidelijk dat hij er al uit is. Hij weet wie hij wil en gaat nu peilen of dat wederzijds is. Ja, natuurlijk Tom! Leonie en Rimke zouden er allebei een moord voor doen om voor eeuwig in NIeuwe Niedorp bij de goddelijke tulpenboer te mogen wonen. Eerst komt de moeder van boer Tom nog langs voor een kruisverhoor van de twee dames. Ze pepert de dames in dat het heus niet makkelijk is om de vrouw van een boer te zijn. Rimke gooit meteen haar troef op tafel: zij is een boerendochter en precies weet hoe het werkt. Daar heeft de moeder van Tom niet van terug. Hé, de moeder van Tom heet Jos. Da's gek. Jos wil weten of Tom gevoelens heeft voor het meisje dat hij in gedachten heeft. Nou, dat heeft ie.

Vervolgens ondermijnt Tom doodleuk presentatrice Yvon en doet het keuzemoment een dag te vroeg zonder haar. Hij vertelt Leonie dat zij het niet gaat worden. Dat moet een enorme klap zijn, maar Leonie neemt het op als een vrouw en gaat buiten een sigaretje roken terwijl hij Rimke het goede nieuws gaat melden. Ik vind je echt onwijs leuk, zegt Tom. Rimke is superblij. Yvon is als de wiedeweerga in haar auto gestapt om Leonie uitgeleide te doen. Ze wenst Tom en Rimke veel geluk toe in de toekomst. Dat blijven toch altijd ongemakkelijke momenten.

Geert

Bij Geert is het tijd voor het grote feest met vrienden en familie voor wie Ada en Hetty de retro gevulde eieren hebben gemaakt. Het feest is natuurlijk ter ere van Ada en Hetty maar zij zijn degenen die alles moeten sereveren. Boer Geert zit lekker op zijn gat en af en toe zit hij aan de gat van Hetty. 'Het flonkert, het flikkert, het is klaar', zegt Geert. Ook hij weet allang aan wiens gat hij de rest van zijn leven wil zitten. Maar voordat hij dat bekend maakt, neemt hij de dames mee op een uitje naar Duitsland. Ze lopen gedrieëen hand in hand op straat zodat de Duitsers waarschijnlijk denken dat Geert, Ada en Hetty vrolijke polygamisten zijn.

Theo

Daar is zielige Theo, die alleen nog met Nancy op de boerderij zit. Hij zegt tegen Nancy dat hij zo veel moois in haar ziet, maar Nancy is er nog steeds niet over uit of ze wel iets voelt voor Theo. Ach, kom op Nancy. Doe het voor ons! Boer Theo en Nancy gaan 'Mens erger je niet' spelen. Boer Zoekt Vrouw is al een extreem truttig programma, maar zo truttig hebben we het nog nooit gezien. Die hele setting, aan de keukentafel, met het bloemetjesgordijn, het is om diep triest van te worden. Gek genoeg lijkt de troosteloze omgeving een helende werking op Nancy te hebben. Ze lacht af en toe zelfs.

Jan

Marieke en Rianne worden wakker op de boerderij van Boer Jan die vandaag moet kiezen met wie van de twee vrouwen hij verder wil op Texel, waar de zon wel schijnt. Jan is een hippe boer, hij heeft zo'n robotstofzuiger die alles zelf doet. Marieke en Rianne zijn dikke mik en vlechten elkaars haar. Yvon is op de boerderij aangekomen, wederom zonder hond Tommy zo te zien, dus het is keuzemomenttijd.

Marieke en Rianne hebben allebei de kriebels van Jan en zijn bereid hun leven te slijten op Texel. Jan zegt dat hij van een van de dames een rilling over z'n rug voelt. De winnaar is Rianne die dat geweldig vindt. 'Je bent alles waar ik op heb gehoopt', zegt Rianne die nog steeds een kop groter is dan Jan. Dat is lief, maar terwijl Rianne en Jan klef gaat zitten zijn, moet Rianne haar koffers pakken. Zij kan zichzelf wel voor de kop slaan omdat ze denkt dat ze niet open genoeg is geweest. Boer Zoekt Vrouw is keihard.

Theo

De volgende dag is de dag des oordeels bij boer Theo. Yvon komt langs om te vragen hoe het ervoor staat. Theo zegt dat hij het een kans wil geven en Nancy zegt dat ze dichter tot elkaar zijn gekomen omdat ze twee fijne gesprekken hebben gehad. Theo vindt dat ze nog lang niet zijn uitgepraat. Yvon probeert Nancy de citytrip in te praten met Theo en dat lukt. Al moet Nancy er wel van huilen. Maar ze is er nog steeds. En zo lang Nancy er is, is er hoop.

Lees ook:
Kijkcijfers: 4,1 miljoen kijkers voor keuzes Jan en Tom
Column Peter van der Vorst: Uitmelken
Verslag Boer Zoekt Vrouw vorige week: logeerweek deel 5

Meer over