Verslag van Wie Is de Mol 2015: Evelien Bosch is de 2de afvaller

8 januari 2015 20:42 | amusement | Door Televizier

© Sam Nijssen

De deelnemers krijgen in Sri Lanka 3 pittige en bloedhete opdrachten voor hun kiezen en op het einde moet Evelien Bosch naar huis.

De tweede aflevering opent meteen spectaculair. Rik van de Westelaken in onderbroek. Rik schijnt een waar sekssymbool te zijn geworden (voor vrouwen die niet weten dat Rik homoseksueel is) sinds de start van de Mol. De nieuwslezer spendeert zo te zien genoeg tijd in de sportschool. En zagen we daar nu een tatoeage?

100 euro

Dan door naar de eerste opdracht die weer zo ingewikkeld is dat de kandidaten er zelf zo te zien niets ook niets van snappen. Ze moeten in ieder geval iets met schilderijen doen in een museum. Marlijn Weerdenburg saboteert de boel omdat ze 'de Mol' nog 100 euro schuldig was terwijl verder iedereen zwetend als een kip zonder kop in het rond rent. Uiteindelijk weten de kandidaten slechts 100 euro bij elkaar te sprokkelen. Margriet van der Linden wil dolgraag penningmeester worden omdat zij en haar kamergenoot Martine Sandifort dan een joker van 'de Mol' krijgen. En dat lukt, ondanks hevige concurrentie van Rik. 

Tuktuk

Voor de tweede opdracht moeten Carolina Dijkhuizen, Martine en Marlijn hun medekandidaten, die ergens in de stad Colombo rondrijden in een tuktuk, naar het filmtheater dirigeren. 'Vrouwen en navigeren kan een lastige combinatie zijn', zegt Chris Zegers tegen de camera. En gelijk heeft ie. Wonder boven wonder lukt het de dames toch en casht de groep 1500 euro. Als beloning krijgen de drie dames elk een joker zodat onderhand bijna alle kandidaten zo'n ding hebben.

Rik

Je zou denken dat het daarna gedaan is met de opdrachten, maar Art weet deze aflevering niet van ophouden. De kandidaten moeten spullen laden en lossen en sjouwen met volgestouwde karren. Een slechte opdracht voor Rik die in een klap zijn mannelijkheid verliest omdat hij de kar niet kan tillen en klaagt dat 'zij van Opzij' niet even komt helpen met trekken. Het gesjoeg en gesjor door de straten van Colomo is niet voor niets: weer 1500 euro in de pot.

Eliminatie

Tijd voor de eliminatie. Omdat Chris niks in zijn boekje schrijft, vindt iedereen de reispresentator uitermate verdacht. Margriet krijgt de opdracht 200 euro uit de pot te halen in ruil voor een joker en omdat geen enkele deelnemer aan Wie is de Mol? beschikt over enig moreel besef trekt ze de zuurverdiende euro's zo uit de pot. Evelien Bosch, die we toch al nergens van kenden, krijgt het rode scherm en mag naar huis.

En zo eindigt de tweede aflevering van Wie is de Mol?

Vorige week was Pieter Derks de eerste afvaller

Meer over