Verslag van Wie Is de Mol? aflevering 3

Waarin Martine en Margriet voor slapstick zorgen, Marlijn er een potje van maakt en iedereen denkt dat Rik en Chris samen de Mol zijn.

Na de jammerlijke aftocht van Evelien Bosch zitten de kandidaten gezellig aan het avondmaal. Rik van de Westelaken praat veel in de camera en vertelt dat hij gek wordt van alle verbondjes en al het gefluister. Zelf fluistert hij ook veel. Dan is het tijd voor de eerste opdracht in het havengebied van Colombo met een parcours vol rookmachines, bussen en tuktuks.

Boodschappengeld

De Wie Is de Mol?-deelnemers moeten geld en letters ophalen en ergens heenbrengen zonder dat ze worden neergeschoten. De tactiek is: pakken wat je pakken kan. De deelnemers zijn nogal onder de indruk van de opdracht, maar op televisie ziet het er allemaal best knullig uit. Rik pakt helemaal niets en wordt al snel neergeschoten. Martine en Margriet bakken er niets van en schieten elkaar dood en alleen Viktor weet met 1 lullig envelopje de finish te bereiken. Opbrengst: 100 euro. Boodschappengeld noemt Viktor dat teleurgesteld. Laat dat de mensen die bij een voedselbank lopen niet horen.

Rik zegt dat hij zijn kamer en bondgenoot Marlijn steeds minder vertrouwt en dat lijkt ons niet meer dan terecht. Marlijn maakt er iedere aflevering een potje van.

Krokodil

Voor de tweede opdracht worden de kandidaten in twee groepen verdeeld. De ene groep moet spullen op een markt kopen om mee op te vallen en om een woord mee te raden. Chris en Rik moeten vanuit een vliegtuig dat woord raden. Rik dekt zich van te voren al lekker in door te zeggen dat hij hoogtevrees heeft en Marlijn speelt met kinderen op het strand terwijl de rest zich in het zweet werkt. Chris ziet het woord dat tevens de eindbestemming is, maar het dynamische duo mist na de landing de envelop met geld. Da's op zich best gek omdat Stevie Wonder die envelop nog zou zien. Gelukkig was alles niet voor niets, Chris en Rik zien onderweg wel mooi een krokodil. Rik vindt dat Chris gemold heeft. De rest denkt dat Rik en Chris gemold hebben.

Paradijs

Daarna reizen de kandidaten door naar een gezellig paradijselijk strand en daar zijn ze naar eigen zeggen wel aan toe. Art vertelt dat de Nederlanders daar in een ver verleden een vesting hebben gebouwd die zo'n beetje heel Sri Lanka heeft gered bij de tsunami. En dat is best knap werk van ons, al zeggen we het zelf.

Tijd voor de eliminatie waarbij Rik, Chris en Marlijn duidelijk een favorietenrol innemen als het gaat om wie de Mol is. Tijdens de test moeten de kandidaten ook invullen wie ze een vrijstelling gunnen zodat die personen sowieso mogen blijven. Carolina is de enige zonder vrijstelling, maar ziet toch een groen scherm. En zo ging er helemaal niemand naar huis.

Dat is wat je noemt een anti-climax.

 

Reageren