Verslag van Wie Is de Mol? de halve finale

26 februari 2015 20:41 | amusement | Door Televizier

© Sam Nijssen

Waarin Rik weer eens een joker weggeeft, Chris tot tranen geroerd wordt en we volgende week eindelijk zien wie nu echt de Mol is.

Wie Is de Mol? begint al aardig op z'n einde te lopen, maar de natuur wordt er steeds fraaier op. De kandidaten hebben veel jolijt ondat ze in een prachtig mooi hotel zitten, maar die lol is snel voorbij wanneer Art Rooijakkers zich meldt met een doosje. Hij zegt dat 1 keer een foute beslissing maken in de komende 10 minuten het verschil kan maken tussen wel of niet de finale halen.

Jokers

Margriet, Chris, Marlijn en Rik mogen kiezen tussen dingen die uit de doos komen. Eerst 1 joker, daarna 2. En Chris pakt ze. De volgende 2 zijn voor Margriet van der Linden. Het volgende aanbod is 500 euro voor de pot, die worden gegrepen door Marlijn. Dit tot grote verbazing van de anderen omdat Marlijn nu niks voor zichzelf heeft en ze bovendien had kunnen wachten op meer geld. Voor Rik is een envelop met een vraagteken over. Op het briefje in de envelop staat dat Rik 2 jokers van medekandidaten mag afpakken. Hij pakt die van Chris die vanzelfsprekend ongelooflijk baalt. Dat is een beetje lullige uitkomst van het geheel als je het ons vraagt. Na afloop vraag Marlijn of ze een joker mag van Rik en dat doet ie omdat ie omdat hij de hele serie al jokers weggeeft. Rik vindt dat Marlijn z'n beste maatje is en dat ze er daarom eentje verdient, tsja.

Chris

Dan is het nu al tijd voor de test waarin Chris Zegers als enige geen jokers tot zijn beschikking heeft. Margriet krijgt als eerste haar scherm te zien, en dat wordt groen. Zij is daarmee de eerste finalist. Dan Marlijn, die ook een groen scherm krijgt. Chris is de volgende, hij heeft alles op Margriet gegokt en zijn scherm is rood. Chris is een emotionele jongen, hij barst meteen in tranen uit en dat is volgens hemzelf van blijdschap omdat hij zo veel mooie dingen heeft meegemaakt. Margriet lijkt oprecht overstuur door de exit van Chris dus zij lijkt niet de Mol. Dan blijven Marlijn, -die de hele serie al zeer verdacht is-, en Rik van de Westelaken, -de onkreukbare met jokers strooiende nieuwslezer-, over.

Schreeuwen

Daarna krijgen we een samenvatting van de afgelopen afleveringen te zien, maar daar zitten we natuurlijk helemaal niet op te wachten. Door willen we. Na die zinloze 5 minuten volgt gelukkig de volgende opdracht en die speelt zich af op een drukke markt. Ze krijgen eerst 2000 extra in de pot die Chris verdiende door de inwoners van een dorpje te overtuigen dat hij de Mol was in een vorige aflevering. In de laatste opdracht moeten ze zinnen naar elkaar roepen op die enorme markt met schreeuwende mensen.

Voor elke goed doorgegeven vijf zinnen verdienen ze 500 euro pp. Die zinnetjes onthullen zaken die de kandidaten liever geheim hadden willen houden, zoals het feit dat Rik 750 euro uit de pot heeft gehaald voor 2 jokers. Al met al is het een beetje een saaie laatste opdracht. Uiteindelijk heeft Rik een verkeerde zin, Marlijn een zin te veel en Margriet twee zinnen te kort. Ze verdienen 0 euro voor de pot.

Laatste test

Dan volgt de laatste test waarbij Marlijn Weerdenburg alles op Margriet zet, dat zou betekenen dat Marlijn of de Mol of de verliezer wordt. Margriet zet haar kaarten op Rik en Rik gooit alles op Margriet, dus voor hem geldt hetzelfde als voor Marlijn. Het betekent ook dat wanneer Marlijn de Mol is, er geen echte winnaar is omdat niemand op haar heeft gestemd.

Nu volgt natuurlijk de grote anticlimax, Art houdt nog een praatje, maar we weten allemaal dat de Mol pas volgende week bekend wordt gemaakt. En dat zijn ook de laatste woorden van Art. Tot volgende week!

Lees ook:
Het verslag van vorige week van Wie is de Mol? waarin Martine Sandifort naar huis werd gestuurd.

Meer over