Verslag van Wie Is de Mol?: Martine Sandifort is de afvaller

Waarin de kandidaten geld moeten zoeken in thee, ze niet gefotografeerd mogen worden en Martine op het eind naar huis moet.

Marlijn Weerdenburg vraagt zich af waarom er zo weinig geld in de pot zit, iets minder dan 6000 euro. Haar conclusie is dat de Mol dit jaar exceptioneel goed is. Als ze zelf de Mol is, geeft ze zichzelf hier een aardig compliment.

Voor de eerste opdracht moeten de kandidaten geld in theeplanten zoeken. Tezamen moet dat bedrag 1851 euro zijn. Krijgen ze dat voor elkaar dan gaat dat geld in de armzalige pot. Chris wordt uitverkoren het geld tellen, terwijl de rest gaat plukken. Chris heeft tenslotte economie gestudeerd, dus dat moet lukken. De Sri Lankanen zelf staan ondertussen voor het echie thee te plukken, voor een stuk minder geld, maar de omgeving is prachtig mooi, dat moet gezegd. Chris begint aardig met het getel van de honderden briefjes maar omdat iedereen om hem heen meetelt, wordt het al snel een zooitje. Gelukkig hebben de kandidaten er wel veel schik in. Het eindbedrag is geen 1851 euro maar slechts 1212 euro. En inderdaad was de Mol ook in dit geval slimmer dan de kandidaten.

Striptease

Op dag 16 arriveren de kandidaten in het plaatsje Kandy, Rik vindt het klinken als een tweederangs stripteasedanseres, maar het is een culturele hoofdstad. Rik en Marlijn zijn nog steeds dikke mik samen en delen samen alles. Margriet deelt een kamer met Chris en ze is zeer positief over haar nacht met de blonde god. 'Het is alles wat je denkt, en meer', vertrouwt Margriet de camera toe. Martine slaapt alleen en vraagt Rik naar de pot, die klopt omdat Rik vorige week zo geniepig 750 euro uit de pot haalde. Chris is de nieuwe penningmeester, en daar heeft Martine weinig vertrouwen in omdat hij zijn tas altijd open heeft staan.

Notaris

Voor de nieuwe opdracht moeten de kandidaten een cheque van 1500 euro zien te vinden die in een van de winkeltjes in de stad ligt. Om het makkelijker te maken krijgen ze een papiertje met winkellogo's waar info over de locatie ligt. Het ene groepje is hun pen kwijt en Chris ook, want die is de hele tijd voor zichzelf bezig. Wij thuis hebben allang gezien dat het geld bij de notaris ligt, maar de kandidaten doen er iets langer over. Met 1 minuut te gaan vinden ze de zaak en is het geld binnen. De opluchting is groot. Eindelijk is er wat geld verdiend.

Chris en Margriet discussieren over wie de stift heeft kwijt gemaakt. Chris denkt Marlijn en Margriet denkt Martine. Marlijn zegt tegen Rik dat Margriet tijd rekte en Margriet vertelt aan Chris dat Marlijn er een potje van maakte. Rik vond Chris verdacht. Afijn, de kandidaten zijn er nog niet helemaal uit.

Parcours

Tot nu toe waren de opdrachten vrij tam, eens zien of de volgende spectaculairder is. De locatie is prima, een oude theefabriek met kapotte ramen. Binnen moeten ze een parcours afleggen waarbij ze onderweg geld kunnen pakken. Overal hangen fotocamera's. Als ze het presteren over de eindstreep te komen zonder herkenbaar gefotografeerd te worden, mogen ze het geld houden.

Martine gaat eerst en vindt 4 enveloppen, Margriet volgt, daarna Marlijn die nogal paniekerig rondloopt en zo te zien wel 10 keer gefotografeerd wordt. Rik is de vierde en is binnen een poep en een scheet bij de uitgang met maar 1 envelop. Hij had natuurlijk nog even terug kunnen lopen, maar dat kwam blijkbaar niet in hem op. Chris is de laatste en gaat zo te zien heel lekker.

Art komt met het verlossende woord: ze hebben 14 enveloppen meegenomen. Martine blijkt te zijn gefotografeerd, Margriet niet en zij verdient 500 euro, Marlijn staat wel op de foto, in de ene foto van Rik zat geen geld en er zat ook nog eens geen geld in zijn envelop. Chris is ongeschonden uit de strijd gekomen en heeft 250 euro voor de pot verdiend.

Rood scherm

Tijd voor test en executie. Marlijn zegt dat ze alles op 1 persoon gaat zetten, Rik denkt juist dat zij de Mol is. Marlijn krijgt als eerste haar scherm te zien en dat is groen. Ze heeft dus de goede Mol in de smiezen, of ze is het zelf. Martine is de tweede en dat van haar is brandweerrood. Martine is dus niet de Mol.

Reageren