Verslag van Wie is de Mol: niemand gaat naar huis

Waarin de kandidaten een hectische treinreis maken en moeten bewijzen dat zij de Mol zijn. En op het eind ging er voor de tweede keer helemaal niemand naar huis.

Voor de eerste opdracht moeten de kandidaten naar een klein stationnetje in het binnenland van Sri Lanka. Art is er natuurlijk ook weer. Hij heeft 5 koffers bij zich met daarop de naam van een station. Ze moeten er allemaal eentje meenemen en als ze op het station aankomen met de naam van hun station erop moeten ze hem openmaken en de opdracht die erin zit uitvoeren. De treinreis is mooi, maar het is dan ook de panoramische route door rijstvelden, theeplantages en bergen.

Chris

Rik heeft de eerste opdracht. Hij moet uitzoeken hoe veel plekken in de trein voor monniken gereserveerd zijn. Afhankelijk van het aantal moeten ze naar een bepaalde wagon. Marlijn krijgt een heel ander getal te horen dan Rik, maar zegt dat niet tegen hem en dat maakt haar alweer hartstikke verdacht. De rest krijgt soortgelijke opdrachten waarbij Chris zich een beetje verdacht maakt, maar dat komt vooral door de montage. Verder moeten de kandidaten vooral heel veel heen en weer lopen in de trein. Als ze alle vragen goed hebben beantwoord ligt het geld in de ene wagon, zoniet, dan ligt ie in een andere. Ze vinden na heel veel gezoek tussen Sri Lankezen helemaal niets en dat betekent 0 euro in de pot.

De Molverkiezing

Bij de tweede opdracht moeten de kandidaten de inwoners van een Tamil-dorpje overtuigen dat zij de Mol zijn. Als de inwoners de echte Mol kiezen, verdient de groep 2000 euro, zo niet, dan komt er niets in de pot. Een normaal iemand zou zich rotschamen om bij willekeurige Sri Lankanen aan te kloppen met een raar verhaal, maar daar hebben BN'ers geen last van. Zonder enige gĂȘne praten ze tegen nietsvermoedende arme theeplukkers aan. 'Look at this face, I am the Mol', zegt Margriet vrij dreigend met haar diepe stem. Je zou zeggen dat de kleine Tamils hierdoor zo geintimideerd zijn dat ze massaal voor Margriet kiezen. Marlijn zingt liedjes en Chris gebruikt vooral zijn enthousiasme en charme.

Daarna moeten ze ook nog een speech houden waarbij die van Martine wel heel erg warrig is en Chris weer uitblinkt met zijn 'Ik hou van jullie!' in het Sri Lankees. Daar zijn de mensen aldaar wel gevoelig voor en hij wint met grote meerderheid. Of Chris ook echt de Mol is, krijgen we natuurlijk niet te horen.

Aanbod aan Rik

Art doet een aanbod aan Rik omdat hij de penningmeester is. Als hij geld uit de pot haalt is er een mogelijkheid dat er niemand naar huis moet deze aflevering. Rik kiest ervoor om 750 euro in te leveren voor tweederde kans op immuniteit voor iedereen. Rik heeft een groene envelop getrokken en dat betekent dat iedereen blijft. En daar is de rest van de groep niet per se heel blij mee. Bovendien heeft Rik gezegd dat de envelop 1500 euro kostte zodat zijn eerdere greep uit de pot verborgen blijft. En dat is best een geniepige actie van de nieuwslezer.

Of we nu weten wie de Mol is? Welnee, geen flauw idee. Maar dat hoort natuurlijk ook zo.

Reageren