Verslag van Wie Is de Mol?: Viktor Brand gaat naar huis

Geen week zonder Wie Is de Mol? Dit keer niet op donderdag, maar wel op vrijdag: de 5de aflevering waarin wordt gegraven naar een schat.

De groep gaat de pot natellen en constateert dat er 200 euro van de 4700 euro mist. Martine en Margriet biechten eerlijk op dat ze 200 euro hebben gepakt in ruil voor een joker. Marlijn liegt dat zij nooit is benaderd door de Mol. En Rik (die nu door iedereen bij zijn bijnaam 'muis' wordt genoemd, is de nieuwe penningmeester.

Jokers achterover drukken

Art wil dat Carolina en Marlijn met hem meegaan omdat ze er zo stralend uitzien, waardoor de rest een beetje chagrijnig achterblijft. Het tweetal wordt meegenomen naar een mooi tempelcomplex waar ze een rondleiding moeten verzorgen voor hun medekandidaten en ondertussen moeten ze jokers zien te pakken zonder dat iemand het ziet anders zijn ze af. Marlijn en Carolina hangen een kulverhaal op over buddha's en hoeveelheden schilderingen terwijl ze jokers achteroverdrukken terwijl niemand het door heeft.

Tijdverspilling

Chris Zegers blijkt de slimste (in dit programma in ieder geval wel) en heeft door dat hij in de maling wordt genomen, maar wat er precies gaande is, heeft hij niet door. Het is ook zo'n raar spelletje in een spelletje dat waarschijnlijk niemand het zou begrijpen. Art verklapt dat de dames jokers hebben gepakt en daarna moet de groep alsnog vragen over de tempel beantwoorden waarmee ze de gewonnen jokers weer kunnen wegspelen. En dat lukt. En zo zijn we weer net zover als toen we begonnen. Een totaal verspilde ochtend voor de kandidaten en een verspild kwartier voor de kijker.

Graven

Voor de tweede opdracht moeten de kandidaten graven in genummerde vakjes op een strand. Art gaat vragen stellen en als de kandidaten een eerlijk antwoord geven krijgen ze een beloning. Die vragen gaan over de antwoorden die ze hebben gegeven bij de laatste eindtest. Rik, Chris en Viktor antwoorden op beide vragen eerlijk, de vrouwen liegen een eind aan elkaar. Daarna mag er gegraven worden in de vakjes waar een eerlijk antwoord is gegeven. Niemand vindt iets en er wordt geen geld gewonnen. Iedereen heeft een beetje de pest in en wij eerlijk gezegd ook een beetje.

Marlijn vraagt aan Rik aan het zwembad of hij de Mol is. Hij antwoord 'natuurlijk niet' en Marlijn geeft hetzelfde antwoord terwijl Viktor en Carolina ontdekken dat vakje 8 ontbrak op het strand. Maar hoe dat nu precies zit? Geen flauw idee.

Kaart van Nederland

Daarna worden de kandidaten naar een groot meer gereden waarin Nederlandse plaatsnamen op vlotjes drijven. Art zoekt iemand met overzicht en accuratesse en Chris meldt zich als vrijwilliger. De kandidaten kunnen 2000 euro verdienen als ze met een bootje pakketjes naar de juiste plaats brengen. Chris moet met een portofoon zeggen waar iedereen naartoe moet. Dat gaat best aardig, behalve dat Marlijn de boel weer verstjeerd door alle pakketjes in 1 keer mee te nemen. Uiteindelijk verdienen ze 1500 euro en blijkt dat de Mol 1 pakketje met geld achterover heeft gedrukt. Dan geeft Rik nog een joker aan Martine omdat ze geen zwarte vrijstelling heeft ingezet die ze toch al niet had.

Tijd voor de test. Carolina ziet als eerste haar scherm. Dat is groen. Dat van Viktor is rood. Viktro Brand kan van het verdachtenlijstje af. Hij is niet de Mol. Hij baalt als een stekker en denkt dat ie te veel gespreid heeft.

En wij hebben nog steeds geen enkel idee wie nu die verdraaide Mol is.

Reageren