Alles behalve voetballers

VI Vandaag onthult nieuwe vaste tafelgasten

2 december 2021 10:02 | amusement | Door Jef Willemsen

© Talpa/William Rutten
De eerste lichting vaste tafelgasten van VI Vandaag zijn bekend. Vanaf januari schuift iedere werkdag een BN'er aan om samen met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp de dag te beschouwen.

In een persbericht bevestigt SBS 6 de eerste groep bekende Nederlanders die een plekje aan tafel krijgen bij VI VandaagOpvallend genoeg zit er niet één voetbalkenner bij.

50/50

Dat heeft een goede reden: in de nieuwe opzet van VI gaat het 50 procent over voetbal en 50 procent over sport, aldus Johan Derksen die de drijvende kracht achter het concept is. Voetbal kunnen Derksen en René van der Gijp samen wel af, dus zijn er mensen nodig die meer weten over andere zaken.

Eus, Fred en co

In dit geval zijn dat de veelgevraagde columnist, commentator en presentator Eus, de uitgesproken presentatrice Leonie ter Braak en Shownieuws deskundige Bram Moszkowicz.

Ook van de partij zijn oud-politicus en buschauffeur Fred Teeven, basketbalster Chatilla van Grinsven en Wouter de Vries, de broer van de vermoorde misdaadverslaggever.

De Oranjezomer

Tegen Shownieuws verklaart Derksen dat de opzet van VI Vandaag sterk lijkt op De oranjezomer. Het wordt volgens Johan geen talkshow maar een meningenshow die vanaf maandag 3 januari vijf dagen per week rond de klok van 21.40 uur te zien is bij SBS 6.

Johan Derksen vertelt zelf ook nog even over de nieuwe show:

Meer over