Formule 1

Viaplay plukt Amber Brantsen weg bij de NOS

15 november 2021 13:15 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

Amber Brantsen vertrekt bij de NOS. De presentatrice gaat aan de slag bij betaalzender Viaplay.

Voor Brantsen, die bij de Nederlandse Omroep Stichting als presentatrice van het journaal werkzaam was en daarnaast de NOS Formule 1-podcast maakte, gaat er een droom in vervulling. "De sport waar ik van hou is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken", zegt Amber over haar liefde voor de autosport. "Samen met mijn Viaplay-collega's in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!"

Enthousiast

Viaplay is op haar beurt blij met het aantrekken van de 32-jarige Brantsen. "Door haar journalistieke achtergrond en nieuwsgierigheid zal Amber de kijkers op de juiste manier weten te boeien en informeren. Ambers enthousiasme en passie voor de sport zijn aanstekelijk”, zegt Marco Zwaneveld van Viaplay.

Ziggo Sport 

Viaplay is de betaalzender van het Zweedse bedrijf Nordic Entertainment Group, dat de rechten van de Formule 1 na dit seizoen overneemt van Ziggo Sport. De sportzender had de laatste acht jaar het voorrecht om de Formule 1-races uit te zenden. Rob Kamphues is daar al jarenlang het gezicht van de Formule 1.

Meer over