Toevoeging aan de cast

Victor Löw is Pilatus in The Passion 2024

7 maart 2024 11:42 | amusement | Door Esther Hut

© ANP Kippa

We hadden hem al een tijdje niet op tv gezien, maar Victor Löw is terug en wel in de rol van Pilatus in The Passion 2024.

Een mooie rol voor hem.

The Passion

Na grotere rollen als Jezus, Maria, Judas en Petrus, die al eerder bekend waren gemaakt heeft Victor Löw de eer om dit jaar de rol van Pontius Pilatus voor zijn rekening te nemen en dat is een bijzondere rol voor hem.

“Het mooie van de rol is de extreme worsteling die hij heeft met het uitoefenen van zijn ambt. Hij moet zegen geven over de kruisiging van Jezus, tegen zijn hart in," laat de acteur weten. 

Angela Schijf

De belangrijkste rollen in The Passion zijn dus al eerder bekend gemaakt. William Spaaij speelt dit jaar Jezus, Angela Schijf is Maria en Matteo van der Grijn speelt Petrus, rapper Keizer is Judas en zangeres Gaia Aikman neemt de rol van Maria Magdalena op zich. Robbert Rodenburg is ongelovige Tomas en Anita Witzier doet verslag.

Ook de verschillende discipelen zijn inmiddels bekend.

Wanneer is The Passion te zien op tv?

The Passion wordt vanuit Zeist uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20:30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. The Passion Talk wordt direct na de live-uitzending uitgezonden op NPO 3. The Passion Hemelvaart is te zien op vrijdag 10 mei om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Meer over