Victor Mids had Mindf*ck nooit op televisie verwacht

17 maart 2018 08:25 | amusement | Door Televizier

© Marc Deurloo AVROTROS

Mindf*ck begint vanavond aan haar vierde seizoen en is populairder dan ooit. Tot verbazing van Victor Mids die niet had verwacht dat zijn show zo snel in de smaak zou vallen.

In een interview met Nu.nl vertelt Victor (30) dat hij bij het bedenken van het programma weinig hoop had dat het zou aanslaan. 

"Leuk idee"

Mids en zijn creatief partner Oscar Verpoort hadden namelijk totaal geen ervaring met televisie: "We wisten niet hoe we formats moesten schrijven. Ik dacht vooral: 'Ik kan iets en heb een leuk idee. Laten we het gewoon proberen". Toen we het plan begonnen te schrijven, dachten we dat we jarenlang zouden moeten leuren bij omroepen en zenders."

Pilot

Uit het format ontstond een mini-pilot van zo'n tien minuten waarmee Mids en Verpoort aanklopten bij AVROTROS. De omroep besloot de gok te wagen en programmeerde Mindf*ck op de maandagavond van NPO 3 waar het een kijkcijferhit bleek. Ook de media liep met de charismatische illusionist en arts weg, zo bleek Matthijs van Nieuwkerk een groot fan.

Zaterdagavond

De omroep had zoveel vertrouwen in de kracht van Mids dat de show vorig seizoen verhuisde naar primetime op de zaterdagavond van NPO 1. Het bleek een gouden zet: een slordige twee miljoen mensen schakelden in om Victor bekende en onbekende Nederlanders verbijsterd te doen staan. Ook dit seizoen heeft hij weer vele verrassingen in petto voor onder meer Rico Verhoeven, Chantal Janzen en, in de eerste aflevering, André van Duin. 

Lees ook: En Victor gaat ook nog eens het theater in

Meer over