31 december

Victor Mids laat kijkers meedoen met Mindf*ck op oudjaarsavond

31 december 2018 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© Bart Heemskerk
Illusionist Victor Mids vond het tijd voor een Mindf*ck-liveshow. Voor het eerst deed hij zijn illusies voor duizenden mensen en op oudjaarsavond zelfs voor nog meer, want dan komt de voorstelling op tv.

Hoe was het om je illusies voor het eerst live te doen?
“Het was echt een jongensdroom die uitkwam. Ik vond het wel superspannend. Opeens hielden vierduizend paar ogen in AFAS Live me scherp in de gaten. Ik was erg benieuwd of ik zoveel mensen tegelijkertijd zou kunnen afleiden. Ik wilde natuurlijk niet dat iemand zou ontdekken hoe ik mijn trucs doe. Maar je moet geen ruimte maken voor angst in je brein, want dan gaat het mis.”

Hoe ziet de show eruit?
“Het is een echte theatershow met allerlei experimenten op het podium. Er worden mensen naar voren worden geroepen en ik loop de zaal in. Het is een gevarieerde voorstelling: er zijn grote trucs met kisten, er is close-up magic dat op levensgrote ledschermen wordt uitvergroot, er zijn dansers en er is muziek. Ook is er een interactief moment waarbij de kijker thuis met foto’s kan meedoen. Het lijkt me zo tof om dat met heel Nederland te doen. Er gebeurt echt iets magisch in je handen.”

Op oudjaarsavond is er veel leuks op tv, waarom moet de kijker kiezen voor jouw show?

“Het is een voorstelling voor jong en oud geworden, daarom is het zo geschikt voor oudjaarsavond, om gezellig met de hele familie te kijken. En als je je altijd afvroeg of Mindf*ck wel echt was en misschien denkt dat we gebruik maken van trucage, dan moet je helemaal kijken. Er zijn namelijk duizenden ooggetuigen bij die zien dat er niets geknipt wordt. En dat zijn natuurlijk niet vierduizend vrienden of ingehuurde acteurs. Zelf ga ik ook kijken. Natuurlijk doe ik ook mee aan het experiment voor de kijkers thuis. Ik ben benieuwd of ik mezelf kan mindfucken.”

Mindf*ck live, maandag - NPO 1 •  20.35 uur

Meer over