Victor Mids met MINDF*CK naar zaterdag primetime NPO 1

23 februari 2017 16:02 | amusement | Door Televizier

© Marc Deurloo

Victor Mids krijgt een promotie. De trucs en illusies bevielen vorig seizoen zo goed dat hij met MINDF*CK naar zaterdag verhuist. En hij mag ook nog naar NPO 1.

Vorig jaar was Victor Mids op maandag op NPO 3 te zien. De illusionist is bijzonder in zijn nopjes met de upgrade: "We hebben ons best gedaan om er weer een heel gaaf seizoen van te maken met veel interactieve experimenten en een aantal heel bijzondere gasten."

Thatcher-effect

De opzet van het programma blijft hetzelfde. Kijkers krijgen wekelijks nieuwe wetenschappelijke experimenten en onverklaarbare illusies voorgeschoteld, maar ook meer inzicht in de achterliggende psychologische principes. In de eerste aflevering is andere aandacht voor het Thatcher-effect, een optische illusie die speelt met de manier waarop het brein ondersteboven afgebeelde gezichten waarneemt.

MINDF*CK-app

Nieuw dit jaar is de MINDF*CK-app waarmee je elke week jezelf en anderen kunt mindf*cken naar aanleiding van de uitzending. Verder wordt dit seizoen gebruik gemaakt van een testpanel, een groep proefkonijnen wordt wekelijks door Victor aan een aantal populair-wetenschappelijke experimenten onderworpen.

Victor Mids was de afgelopen tijd niet op televisie in Nederland, maar hij boekte wel succes in Duitsland me de spin-off MINDMAGIC (in Duitsland hoorden ze liever niet het woord 'fuck')

MINDF*CK is vanaf zaterdag 1 april wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 1

Meer over