Video: De langverwachte Star Wars-trailer

In de V.S. in een ongekende hype ontstaan rond de nieuwe Star Wars-film The Force Awakens. De trailer werd binnen korte tijd miljoenen keren bekeken en kaartjes gaan als warme broodjes over de toonbank.

Star Wars: The Force Awakens gaat op 17 december in première in Groot-Brittannië, waar in 90 minuten tijd 100.000 kaartjes werden verkocht. De film gaat op 18 december in de Verenigde Staten draaien. Ook in Nederland gaat Star Wars op 18 december in première en ook hier kunnen nu al kaartjes worden gekocht voor de langverwachte film. 

J.J. Abrams

Alle commotie is niet voor niets, The Force Awakens is de eerste Star Wars-film sinds 2005 toen Revenge of the Sith uitkwam, het laatste deel van de tweede trilogie. En het is de eerste film sinds Disney de reeks overkocht van bedenker George Lucas. The Force Awakens wordt geregisseerd door J.J. Abrams. 

Luke Skywalker

Er is ook wat gedoe over de filmposter en de trailer van de nieuwe Star Wars-film. Want waar is Luke Sywalker? Is hij overgelopen naar de donkere zijde? De hand van Luke schijnt te zien te zijn op 1.40 minuten in de trailer, maar daar worden we niet veel wijzer van. 

Reageren