Genieten!

Videoland zet alle afleveringen van Kroongetuige (weer) online

30 november 2023 09:17 | amusement | Door Judith Regeling

© Olivier Thijssen
Wie zin heeft in een ware trip down memory lane, zit bij deze garant bij Videoland. De streamingdienst heeft stilletjes alle afleveringen van het programma  Kroongetuige online gezet.

Ken jij dit programma nog?

Kroongetuige

Kroongetuige was in 2017 en 2018 te zien op RTL4. In dit programma reisden verschillende bekende Nederlanders, waaronder Loretta Schrijver, Frits Wester en Achmed Akkabi, onder begeleiding van presentatrice Monic Hendrickx af naar een afgelegen dorpje in Zweden. Daar zou volgens de verhaallijn een moord zijn gepleegd. Aan de hand van hints en aanwijzingen moesten ze ontdekken wat er precies was gebeurd en wie erbij betrokken was. Degene die wekelijks het slechtste proces-verbaal afleverde, moest het programma verlaten.

Moordfeest

Het is overigens niet heel verwonderlijk dat RTL ervoor heeft gekozen om de afleveringen nu online te zetten. SBS6 kondigde namelijk vorige maand nog de komst van Moordfeest aan, een vrijwel identiek programma waarin zes BN'ers moeten ontrafelen wie de zevende BN'er heeft vermoord. In dit geval draait het echter om een bekende moordenaar die, volgens deelnemer Patrick Martens, 'ons allemaal bekend is'.

Mensen die deze aankondiging lazen, vroegen zich af of Kroongetuige nog een keer terug zou komen. Of er een nieuw seizoen komt, is nog onbekend. Maar in ieder geval zijn de eerste twee seizoenen nu wel beschikbaar bij Videoland.

Meer over