Vier spraakmakende kandidaten van De Slimste Mens

24 juli 2017 17:24 | amusement | Door Televizier

© Stijn Ghijsen/KRO-NCRV

Vanavond is het weer tijd voor De slimste mens! Presentator Philip Freriks mag voor de tiende keer een rits algemene vragen voorschotelen aan drie nerveuze kandidaten. De afgelopen jaren ontving Philip een aantal spraakmakende deelnemers. We zetten er vier voor je op een rijtje. 

1. Stefano Keizers – winter 2016/2017
Kleinkunstenaar Stefano Keizers, pseudoniem voor Gover Meit, was de opvallendste verschijning het afgelopen winterseizoen. De cabaretier was de verkleedkist ingedoken en verscheen tijdens de uitzendingen met opplaksnor onder zijn neus of een cowboyhoed op zijn hoofd. Stefano is zeker niet dom – hij werd uiteindelijk derde – maar of je al zijn eigen levensverhalen moet geloven, is een tweede. Zo vertelde hij tegen Philip dat hij bijna eigenaar was van een Chinese keramiekfabriek en is hij als jong broekie ondergeplast werd door een tijger in Artis. Van zijn online biografie klopt sowieso geen snars, dat gaf Stefano wel toe. Daarin staat dat hij zangcoach was van Edsiliah Rombley en Pia Douwes. Tja.

2. Maxime Hartman – zomer 2015
Maxim Hartman is provocateur eerste klas, zo ook tijdens zijn enige uitzending bij De slimste mens. De presentator maakte hij mede-kandidaat Marc van der Linden een beetje belachelijk om zijn gewicht, vond dat de vrouwelijke deelnemers wel erg makkelijke vragen kregen en deed geen enkele moeite om een antwoord goed te raden bij de galerijronde. Sommige kijkers konden er de lol wel van inzien, anderen vonden Maxim ‘een kwal’. In de finaleronde gaf de presentator de kijker nog een wijze levensles mee, al kostte hem dat wel erg veel seconden:  

3. Ryanne van Dorst – winter 2015/2016
Ryanne van Dorst viel net als Maxim al na een aflevering af, maar ze vond het wel een eer om mee te doen aan ‘haar meest favoriete programma ever’. Sommige kijkers waren minder enthousiast over de deelname van de uitgesproken zangeres. Zo hekelde een aantal haar ‘irritante stem’ en vonden sommige kritische kijkers haar niet al te slim overkomen. Gelukkig voor Ryanne had ze er ook nieuwe schare fans bij, die vonden dat de zangeres een eigen tv-programma moest krijgen. 

4. Joël Broekaert  – winter 2016/2017 
Joël Broekaert is misschien wel de meest fanatieke kandidaat van De slimste mens. De culinair journalist wilde het programma koste wat kost winnen, maar moest wel nog even peentjes zweten voordat hij een plek in de finaleweek kon bemachtigen. Tijdens zijn zevende aflevering won hij nipt van D66'er Stientje van Veldhoven. Kijkers leefden mee met de zichtbaar nerveuze Joël, die ontzettend baalde dat hij het vijfde antwoord op de Barbapapa-vraag niet wist. Met nog maar elf seconden op de klok kreeg hij toch een ticket voor de finaleweek. Een echte overwinning zat er helaas niet in voor de journalist, want hij werd uiteindelijk derde in de finaleaflevering. 

Meer over