Viktor Brand doorbreekt geld-taboe in SBS-programma Hoeveel Ben Je Waard?

19 december 2013 12:00 | amusement | Door Televizier

Vanaf januari verdiept Viktor Brand zich in het nieuwe SBS-programma Hoeveel Ben Je Waard in een altijd lastig onderwerp: geld.

Brand spreekt met verschillende Nederlanders over hun financiële situatie. Hoeveel denken mensen dat ze eigenlijk waard zijn? De rekensom is eenvoudig: stel je verkoopt je huis en bezittingen en lost alle leningen af met spaargeld, hoeveel ben je dan waard?

Boekhouding

Een antwoord op die vraag wordt gegeven nadat de boekhouding volledig is uitgepluist. Brand krijgt daarbij hulp van financieel expert Jacqueline Zuidweg en boedelmakelaar Eric Branger.

Resultaat

Het resultaat is interessant, maar ook schokkend. Het blijkt dat Nederlanders hun financiële waarde zelden goed inschatten.

Kandidaten

De kandidaten komen uit verschillende lagen van de samenleving. Zo is er een volkszangeres die door een ondoordachte actie met een lening in grote financiële problemen zit. Aan de andere kant is er het jonge stel Bart en Nikki die zoveel mogelijk willen sparen in hun leven? En zijn alle clichés over dat kunstenaars niet met geld om kunnen gaan waar?

Hoeveel ben je waard? is vanaf 8 januari om 21.30 uur te zien bij SBS6.

Meer over