Kriebels

Viktor Brand hoopt op nieuwe kans als sportpresentator

10 februari 2021 15:44 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

Viktor Brand kennen we als presentator van IJsmeesters: een ijskoud kunstje, Wordt u al geholpen? en in het verleden van Huizenjacht en Shownieuws. Maar wat velen niet weten is dat de 49-jarige Deventenaar in de sport begon en hij hoopt nog altijd op een terugkeer in die wereld.

“Ja, ik mis de sport. O, dat zei ik wel héél snel hè? Ja, ik mis het ontzettend. Ik ben gek op sport. Ik heb voetbal gepresenteerd, Formule 1 gedaan, Wimbledon, noem maar op. Maar het is lastig om terug te keren als je eenmaal uit die hoek weg bent”, zegt Viktor in gesprek met Veronica Magazine.

Kans 

Als bij SBS6 zich de mogelijkheid voor doet om iets met sport te presenteren, wil Viktor die met beide handen aanpakken. “Als de kans komt, en dat verwacht ik niet, grijp ik hem met beide handen aan. Maar ik ben dolgelukkig met wat ik nu doe. En ik heb toch ook bewust een andere richting gekozen; ik wilde me verbreden. Maar sport blijft kriebelen.”

Tennis

In 1997 debuteerde Brand als presentator van Tennis Report op RTL4. Een jaar later werd hij het gezicht van SBS Sport, totdat hij in 2003 aan de slag ging als presentator van Temptation Island en Shownieuws.

Meer over