Interview

Vivienne van den Assem blikt terug op de Zoop-reünie: 'De afsluiter die we nooit hebben gehad'

2 augustus 2023 10:00 | amusement | Door Jef Willemsen

© Tom Cornelissen

Wat houdt bekende Nederlanders bezig in de luwe zomermaanden? Deze week geeft RTL Boulevard-presentatrice Vivienne van den Assem (39) een exclusief kijkje in haar agenda.

Hoe ziet jouw zomer eruit?

RTL Boulevard gaat het hele jaar door, dus voor ons is er nooit een echte zomerstop. De presentatoren stemmen wel onderling af wanneer ze er een tijdje tussenuit kunnen. Ik heb zelf nooit zo’n moeite met werken in de zomer, dus ik ben de komende periode wat vaker te zien.”

Waarom werk je graag in de zomer?

“Ik vergelijk het wel eens met werken tijdens de feestdagen: ook al ben je aan het werk, je merkt om je heen toch dat er zo’n bijzondere, vrolijke sfeer hangt. En als ik ’s avonds uit de studio van Boulevard kom, is het nog lekker lang licht. Nu ik thuis een baby en een schoolgaand kind heb, is het een grotere uitdaging om de juiste balans tussen werk en privé te vinden. Daardoor is vrije tijd in de zomer wat belangrijker geworden. Voordeel is wel dat ik vrij heb van mijn klus als sidekick in de radioshow van Ruud de Wild, dus dat compenseert.”

En tussendoor maakte je ook de ‘Zoop’-reüniespecial voor Videoland. Hoe was dat?

“Heel erg leuk, sowieso was het goud om voor het eerst met z’n allen weer terug te zijn in Ouwehands Dierenpark. Daar hebben we de serie niet alleen opgenomen, we woonden er ook nog eens. Dat was een intense en bijzondere periode in al onze levens, die ineens voorbij was omdat er destijds vrij abrupt een einde aan de serie kwam. Dat maakte deze reüniespecial ergens ook de afsluiter die we nooit gehad hebben.”

Lees ook: Turbo Review: met de fijne reünie van ZOOP voel je je weer heel even een tiener 

Ga je eigenlijk wel op vakantie?

“We gaan een weekje kamperen en de zon opzoeken in Frankrijk, net als vroeger met mijn ouders. Pas nu ik zelf kinderen heb, realiseer ik me dat het voor hen nooit echt vakantie was. Ik heb ook niet de illusie dat ik heel uitgerust terugkom. Ik kijk er wel ontzettend naar uit omdat het hoe dan ook fijn is even uit je vertrouwde omgeving te zijn. Vanaf het moment dat ik de deur dichttrek, zit ik in de vakantiemodus.”

Wat is voor jou het gevoel van zomer?

“Dat zit in hele kleine dingen. Op vakantie als ontbijt een croissantje eten, dennengeur als je in Zuid-Frankrijk door de bossen naar het strand gaat. Of gewoon een zwoele zomeravond in mijn eigen straat met een goed glas koude rosé en het geroezemoes van de buren om je heen.”

Waar hoop je deze zomer echt tijd voor te hebben?

“Voor Boulevard kijk ik heel veel films en series, ik heb alleen vaak geen tijd om het hele seizoen te zien. De laatste afleveringen van Ted Lasso staan daarom nog hoog op mijn lijstje en ik heb ook zin in de Netflix-documentaire over Wham! Mijn favoriete zomerse programma is toch B&B Vol Liefde. Ik zit met vriendinnen in een appgroepje waarin we alles bespreken, maar ik ben altijd zo benieuwd hoe alles afloopt dat ik moeite moet doen niet alvast vooruit te kijken.”

Meer over