Boulevard

Vivienne van den Assem: "Ik wil een studioshow presenteren"

12 April 2021 12:19 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten

Het leven van Vivienne van den Assem loopt op rolletjes. Ze zit goed op haar plek bij RTL Boulevard en presenteert sinds kort Crime desk. Maar mist ze het acteren niet?

Je mocht in RTL Boulevard laatst een van je grote idolen interviewen, de gitarist van rockband Metallica. Hoe was dat?
“Ik zei meteen, dit moet ik doen! Maar daarna dacht ik ook, dat wordt natuurlijk supergênant, want ik kan waarschijnlijk niet uit mijn woorden komen en alles moet ook nog in het Engels. De eerste drie minuten leek ik wel een groupie van vijftien. Maar uiteindelijk ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. Met dit verhaal kon ik thuiskomen, dat begrijp je wel.”

Past het programma daarom zo goed bij je, omdat je daar meer je identiteit mag laten zien?
“Dat denk ik wel. Het behandelt veel onderwerpen waarin mijn eigen interesse ligt, met name films en het koningshuis. Dan is het ontzettend leuk om daar met deskundigen over te praten. Het is ook zeker een plek waar je oprecht enthousiast mag zijn over iets of je afkeur mag delen, meer dan in andere programma’s.”

Je bent nu ook vaste presentator van Crime desk. Is dat lang een wens geweest?
“Toen ik hoorde dat het programma eraan kwam, leek het me meteen te gek om te doen. Ik houd van de afwisselende onderwerpen bij Boulevard, maar het past ook bij me om me ergens flink in te verdiepen. Die verhalen bij Crime desk lijken soms wel een filmscript van een harde actiefilm, spannend om daarin te duiken. Maar als Ewout Genemans iets vertelt over zijn ervaringen bij de politie en marechaussee, vind ik het net zo interessant. Grappig dat we nu op deze manier samenwerken, want ik ken hem nog van Zoop (jeugdserie over dierenverzorgers, red.). Nu hebben we heel andere zaken te bespreken dan zeehonden.”

Maken al die verhalen je angstig?
“Ik kan me voorstellen dat misdaadjournalisten wel een wel gekleurder beeld van de maatschappij hebben, maar mijn vertrouwen in mensen heb ik in ieder geval nog niet verloren. Alhoewel, vraag het me nog eens als we drie seizoenen verder zijn.”

Wanneer is jouw loopbaan geslaagd?
“Ik hoop niet dat ik dat punt ooit bereik. Dat zou betekenen dat mijn nieuwsgierigheid opgebrand is en die wil ik zo lang mogelijk behouden. Er staat nog genoeg op mijn verlanglijstje. Zoals een klapper van een studioshow, in de sfeer van Ron’s honeymoonquiz. Dat je van zo’n showtrap afloopt, stiekem hopen dat je er niet afvalt, en met een volle zaal een vrolijk programma maakt waarin onverwachte dingen kunnen gebeuren.” 

Mis je het acteren niet?
“Missen is een groot woord, maar het zou leuk zijn als dat weer op mijn pad komt. Alleen is dat op dit moment niet aan de orde. Ik heb verder ook geen strenge eisen over welke rol dat zou moeten zijn, vind het spelen zelf al leuk zat. Acteren blijft mijn eerste liefde.”

RTL Boulevard | elke dag | RTL 4 | 18.35 uur
Crime Desk | maandag | RTL 5 | 20.30 uur

Meer over