'Ik ben de makers juist dankbaar'

Vlaamse deelnemers Temptation Island snappen niks van klagende Nederlanders

14 september 2023 16:23 | amusement | Door Irma Tomas

© Charlotte Speck
Het nieuwste seizoen van Temptation Island is opgeschort omdat het ineens klachten regende van Nederlandse deelnemers die stuk voor stuk mentale problemen zeggen te hebben overgehouden aan hun deelname. De Vlamingen begrijpen er niks van en spreken alle klachten tegen.

Nederland werd een paar weken geleden opgeschrikt door het verhaal van het Nederlandse Temptation-stel Efrain en Aylin dat in het AD uitgebreid beklag deed over de misstanden in Temptation Island. Aylin vertelde o.a. dat de kampvuurbeelden werden gemanipuleerd zodat Aylin dacht dat Efrain vreemdging. Ze beweerde ook dat de makers wilden dat er zo veel mogelijk alcohol werd gedronken en dat er zelfs drank door het fruitsap bij het ontbijt gemixt zat. Alle ellende leidde tot twee zelfmoordpogingen bij Aylin. Na het verhaal van Efrain en Aylin volgden nog 13 meldingen van mensen met klachten over Temptation Island

Alcohol drinken hoefde niet

In de Vlaamse media verschijnen hele andere verhalen. Namelijk van deelnemers die alleen maar positieve ervaringen hadden bij het realityprogramma en dan gaat het ook over het seizoen uit 2021 waarin Efrin en Aylin zaten. Delphine zegt bijvoorbeeld dat er helemaal geen alcohol in de fruitsapjes waren. Dat wordt ook bevestigd door Tim, beter bekend als Timtation. Hij zegt in hetzelfde artikel dat er zelfs drank werd afgepakt omdat de makers vonden dat de deelnemers te veel alcohol naar binnen goten. Een andere deelnemer zegt dat ze het hele programma geen druppel heeft genuttigd. 

24/7 psychologische hulp

Delphine gaat nog veel verder en laat optekenen dat ze juist veel te danken heeft aan Temptation Island en aan de altijd aanwezige psycholoog: "De makers hebben mij geen leed bezorgd, integendeel. Ze hebben mij laten beseffen dat ik mezelf op de eerste plaats moet zetten. Daar ben ik hen heel dankbaar voor." Een anonieme deelnemers bevestigt die lezing: "De psycholoog was 24 uur op 24 uur beschikbaar. Toen er na een kampvuur een crisis uitbrak om 4 uur ’s nachts, werd die opgeroepen om ons bij te staan."

Gaat Temptation Island door?

Geen van de vele deelnemers die in het artikel worden opgevoerd heeft spijt van hun deelname aan Temptation Island. Of het vervolg van de realityshow ooit nog te zien zal zijn op Videoland is op dit moment nog niet duidelijk. RTL wil eerst de klachten onderzoeken. 

Meer over