Voetbal Inside flirt met transfer naar andere zender

Voetbal inside zou best weleens kunnen verhuizen naar een andere omroep als het contract met RTL dit jaar afloopt. Meerdere tv-zenders zouden al interesse hebben getoond.

Johan Derksen laat zich over een mogelijke overstap uit in een interview met De Telegraaf.

Eigen talkshow

Volgens Derksen is de voetbaltalkshow dermate populair dat de makers zijn benaderd door diverse concurrenten van RTL: "Er is ons een contract aangeboden van drie jaar. Maar er zijn nog andere partijen geïnteresseerd en bij één daarvan kan Wilfred ook een eigen talkshow krijgen. We gaan er nog eens rustig over praten."

Loyaliteit

Toch lijkt een overstap nog lang niet zeker: "Directeurtje Marco Louwerens is een wereldgozer. Als we bij RTL blijven, is dat uit loyaliteit jegens hem." Wel hamert Johan er op dat bij Voetbal inside, waar de show ook heen gaat, alles gezegd mag worden: "Ik rij niet dat kolere-eind van Drenthe naar Hilversum om mijn mening in te slikken'', zegt Johan. ''Alleen bij ons aan tafel durft iedereen zich geestelijk onafhankelijk op te stellen."

Rel

Kortgeleden leek het laatste uur van Voetbal inside nog geslagen nadat Sylvana Simons en documentairemaker Sunny Bergman sponsoren van de show hadden opgeroepen zich terug te trekken vanwege het racistische, vrouwonvriendelijke en homofobe taalgebruik aan tafel. Volgens Derksen is die rel met een sisser afgelopen: "Heineken houdt liever een programma waar 700.000 bierdrinkende mannen naar kijken te vriend dan Sunny en mevrouw Simons. Als Heineken van zoiets in de war raakt, verdienen ze de status van A-merk niet en ook niet om hoofdsponsor te zijn van zo'n topshow als die van ons."

Lees ook: En mocht VI vertrekken dan heeft RTL 7 al opvolgers op het oog

Reageren