Seizoen drie komt eraan

Volkszangers gaan knikkeren in het nieuwe seizoen van Marble Mania

3 maart 2023 09:58 | amusement | Door Tessa Kok

© Wessel de Groot
Marble Mania is terug met een nieuw seizoen! In de eerste aflevering is het de beurt aan volkszangers Thomas Berge, Frans Duijts en Wolter Kroes om te bewijzen wie de meest behendige knikkeraar is en het meeste geluk heeft.

Marble Mania wordt vanaf zaterdag 18 maart wekelijks om 20:30 uur uitgezonden op SBS6. De presentatie ligt, net als in voorgaande seizoenen, in handen van Winston Gerschtanowitz.

Derde seizoen

Het gaat om alweer het derde seizoen van de primetimefamilieshow. Bij Marble Mania hebben de deelnemende BN'ers allemaal een eigen kleur knikker. Zij spelen behendigheidsspellen om punten te verzamelen die van pas komen in de grote finale. Het is aan de BN'ers de taak om het beste te presteren op de geluksbanen.

Wie van de drie deelnemers de meeste punten heeft behaald met de spellen, is degene die met de meeste knikkers start in de grote finale. Hoe meer knikkers, hoe groter de kans op winst. De deelnemers spelen allemaal voor een goed doel en de vraag is wie hoeveel wint.

In het derde seizoen worden de races wederom voorzien van commentaar van niemand minder dan Jack van Gelder. Hij leidt de kijkers vol enthousiasme door de knikkerbanen heen.

Bekende Nederlanders

Thomas Berge, Frans Duijts en Wolter Kroes zijn niet de enige bekende gasten die gaan knikkeren. In het derde seizoen komen daarnaast de volgende deelnemers in actie: bekende Urkers Teun, Tony en Greetje, rappers Donnie, Gers Pardoel en Glen Faria, autocoureurs Tom Coronel, Tim Coronel en Giedo van der Garde, FOMO Show-heren Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman en fanatiek sporters Michel Mulder, Ronald Mulder en Chatilla van Grinsven.

Marble Mania wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions. Het programma heeft niet alleen bekendheid in Nederland, maar ook in andere landen. De primetimefamilieshow verscheen ook in België, Frankrijk en Duitsland al op televisie.

De eerste aflevering van het derde seizoen is vanaf 18 maart om 20:30 uur op SBS6 en KIJK.nl te zien.

Meer over