Volkszangers helpen werkzoekenden aan baan

16 Februari 2017 09:59 | amusement | Door Televizier

© Avrotros

Volkszangers Frans Duijts, Django Wagner en Peter Beense proberen in het nieuwe Avrotros-programma 3Man Sterk werklozen aan het werk te krijgen. De heren moeten zelf ook aan de slag.

Wat waren Frans Duijts, Django Wagner en Peter Beense eigenlijk gaan doen als zij geen gouden keeltjes hadden gehad? Als zij niet met hun muziek tot de grootste en populairste volkszangers van ons land behoorden? In 3Man Sterk verkennen de zangers de arbeidsmarkt en onderzoeken zij wat leuke beroepen zijn en in welke beroepssector de vraag naar werknemers groot is. De mannen gaan zelf aan de slag om met hun enthousiasme werkzoekenden en bedrijven bij elkaar te brengen.

Mismatch

Dat doen de heren omdat het niet altijd even lekker loopt op de arbeidsmarkt. Dat is goed nieuws maar, tegelijkertijd is er ook sprake van een mismatch. In de ene sector verliezen mensen hun baan, terwijl in de andere de vacatures niet opgevuld worden. Frans, Peter en Django gaan elke week op bezoek bij een bedrijf dat op zoek is naar werknemers. De zangers bundelen hun krachten in de hoop dit bedrijf aan de juiste mensen te helpen. Zij gaan zelf meedraaien en geven hun oordeel over het werk. Wat is leuk, wat is zwaar, wat moet je ervoor kunnen?

Sollicitanten

Vervolgens moeten nog de juiste mensen gevonden worden voor de baan. Met alle middelen die Django, Peter en Frans tot hun beschikking hebben, gaan de mannen op zoek naar potentiele sollicitanten. Mensen die oprecht geïnteresseerd zijn en gekwalificeerd, worden meteen in contact gebracht met het bedrijf en zo bestaat de kans dat de vacature wordt opgevuld.

3Man Sterk is vanaf vrijdag 24 maart te zien om 22.25 uur op NPO 1

Meer over