Voorlopig geen nieuwe serie met De Roelvinkjes

17 juni 2015 11:50 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt

RTL 5 heeft geen plannen voor een nieuw seizoen van de realityreeks De Roelvinkjes. En dat is een grote klap voor Dries, Dave en de rest.

Voglens RTL 5 past De Roelvinkjes niet in de najaarsprogrammering van 2015. Of de serie dan misschien nog een vervolg krijgt in 2016, weet de zender nog niet. En dat is een teleurstelling voor de Amsterdamse familie die erg gebrand was op een tweede reeks. Zo'n realitysoap is namelijk zeer lucratief. In weekblad Party vertelde Dries Roelvink hoe lucratief: „Voordat we op televisie waren, had ik zo’n 10 tot 12 boekingen per maand. Dat is inmiddels opgelopen tot rond de 35 per maand, oftewel drie keer zoveel.”

Dave Roelvink

Ook Dave Roelvink profiteerde van zijn nieuwe roem. Hij vertelde onlangs in een interview met de site Noisy dat hij 190 aanvragen in anderhalve maand kreeg om als dj op te komen draven en wat tijdens zijn optredens gebeurt: „Vierhonderd gillende meisjes voor de dj-booth, en dat ze flauw vallen en daar staan met shirtjes met mijn gezicht erop.”

Plassen in een emmer

De reallityserie De Roelvinkjes was geen enorme kijkcijferknaller met gemiddeld 400.000 kijkers. Die mensen zagen o.a. dat Dries 's nachts in een emmertje plast omdat hij de trap naar de wc niet afwil. De serie was ook omstreden omdat zoonlief Dave vervolgd wordt voor diefstal.

Lees ook:
Dave moet ook voor de rechter verschijnen vanwege een seksfilmpje

Meer over