VPRO trekt per direct stekker uit 24 Uur Met...

26 februari 2016 12:11 | amusement | Door Televizier

De VPRO stopt met interviewprogramma 24 Uur Met. Na tien seizoenen vindt de omroep het welletjes. Brigitte Kaandorp doet zondag het licht uit.

De VPRO maakte het besluit vrijdag bekend.

"Mooie ontmoetingen"

In een verklaring licht VPRO TV hoofdredacteur Stan van Engelen het besluit toe. De omroep vindt het naar eigen zeggen tijd voor een nieuwe vorm van interviewtelevisie, maar kijkt wel terug op mooie ontmoetingen: "24 Uur Met... bood vaak een podium aan mensen met afwijkende levenswijzen en ideeën. De VPRO wil dat podium blijven bieden en gaat op zoek naar nieuwe vormen voor dit soort bijzondere ontmoetingen."

Van Wilfried naar Theo

Het interviewprogramma begon in 2008 met presentator Wilfried de Jong, hij was tot 2013 het gezicht van de show. Daarna nam cabaretier Theo Maassen, zelf eerder te gast bij Wilfried, het stokje over. Uiteindelijk zijn er 59 afleveringen gemaakt met de meest uiteenlopende gasten: van Katja Schuurman en Willem Nijholt tot Ali B en PVV-kopstuk Fleur Agema.

Diverse discours

Dat maakte de gespreksonderwerpen ook uiterst divers: van de aardbeienjamfetish van Frans Bauer en de risottogeheimen van Gordon tot transgenderisme en religieuze intolerantie. Wat er ook gebeurde: de deur ging pas weer open als de sirene na 24 uur klonk en dat was telkens weer een verrassing.

Meer over