Vriend van Katja Schuurman in Net5-programma Masterchef

2 Maart 2018 16:35 | amusement | Door Televizier

© Wessel de Groot

Chef-kok Freek van Noortwijk, tevens bekend als de vriend van Katja Schuurman, wordt een van de nieuwe juryleden van MasterChef Nederland. Vanaf 16 april zal hij samen met chefs Jonathan Zandbergen en Stefan van Sprang in het Net5-programma te zien zijn.

De drie chef-koks zijn volgens het programma vertegenwoordigers van het beste wat de eigentijdse, Nederlandse keuken op dit moment te bieden heeft. Freek van Noortwijk heeft vier restaurants in Amsterdam, Jonathan Zandbergen is executive chef in het met één ster bekroonde restaurant Merlet in Schoorl en Stefan van Sprang is eigenaar en chef in tweesterrenrestaurant Aan de poel in Amstelveen.

MasterChef

De drie kookprofessionals zullen in MasterChef Nederland samen op zoek gaan naar de beste amateur-kok van ons land. Freek heeft er veel zin in: “Ik vind het te gek om mee te werken aan deze nieuwe Nederlandse MasterChef. Ik hoop dat de kijkers net zo enthousiast en betrokken raken als de kandidaten én juryleden zijn.”

Katja Schuurman

Liefde gaat door de maag, want zijn restaurant Guts & Glory is precies de plek waar de chef-kok zijn vriendin Katja Schuurman heeft ontmoet. “Als chef maak ik vaak aan het eind van de avond een rondje langs de tafels. Ik vond het best spannend, maar binnen een kwartier na onze kennismaking hadden we het al 'ontzettend gezellig' op het toilet,” vertelde Freek vorig jaar in een interview met VROUW. De actrice en de 14 jaar jongere chef-kok kregen in 2015 een relatie en zijn sindsdien zielsgelukkig met elkaar.

De Nederlandse MasterChef is vanaf 16 april elke maandag en woensdag om 20.30 uur te zien op Net5.

Lees ook: Freek verscheen al eerder in Katja’s glossy DOOD.

Meer over