Kennisquiz

Waar Gaat Het Over? keert terug met een nieuw seizoen

25 oktober 2023 10:54 | amusement | Door Esther Hut

© William Rutten

Afgelopen zomer debuteerde Tijl Beckand met zijn nieuwe quizprogramma Waar Gaat Het Over? bij RTL en nu kunnen we ons gaan opmaken voor een nieuw seizoen.

Dat blijkt uit een oproep van producent Blue Circle.

Kritiek

Tijdens de zomerstop van Goede Tijden, Slechte Tijden wisselden Ruben Nicolai (met Ik Weet Er Alles Van) en Tijl Beckand elkaar af. Waar de quiz van Ruben inmiddels een vast fanbase heeft opgebouwd, is dat bij Tijl nog niet zo. Kijkers moesten behoorlijk wennen aan het nieuwe programma en het leverde veel kritiek op.

Ondanks de kritieken leverde het programma toch wel prima kijkcijfers op en dat heeft nu geresulteerd in een nieuw seizoen van Waar Gaat Het Over?

Tijl Beckand

Tijl liet in eerder in een interview met Televizier al weten dat hij het presenteren van de kennisquiz erg leuk vindt. “De charme zit ‘m vooral in het hoge tempo, de vele gesprekjes met de kandidaten en het feit dat je alles in je eentje mag leiden. Het is een waanzinnige training.”

Waar Gaat Het Over?

Hoe werkte het spel ook alweer? Deelnemers moeten aan de hand van hints, foto's en muzikale aanwijzingen het verband ontdekken en zo de vragen goed beantwoorden. Logisch nadenken en snel verbanden kunnen leggen geeft de doorslag in dit spel. De dagwinnaar neemt het in de finale op tegen de kampioen van de voorgaande aflevering.

Wanneer het nieuwe seizoen van Waar Gaat Het Over? precies te zien is, is nog niet bekend. Maar opgeven als kandidaat kan wel. Dat kan hier.

Meer over