Details onthuld

Waar vindt de landelijke intocht van Sinterklaas in 2023 plaats?

21 april 2023 15:15 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP/Remko de Waal
Het duurt nog even voor Sinterklaas weer in Nederland aanmeert, maar toch valt er al reikhalzend uit te kijken naar de landelijke intocht. Omroep NTR deelt zelfs vandaag al een tipje van de sluier.

Pak je agenda er dus snel bij: de Goedheiligman komt op zaterdag 18 november aan in het Zuid-Hollandse Gorinchem.

Lees ook: Stopt Dieuwertje Blok binnenkort met het Sinterklaasjournaal?

Sinterklaasintocht 2023

Waar er in 2018 bijna geen enkele gemeente in eerste instantie bereid was om de Sinterklaasintocht te organiseren, is dat dit jaar een heel ander verhaal. De burgemeester van Gorinchem - Reinie Melissant - heeft de goedheiligman en zijn pieten namelijk persoonlijk uitgenodigd. "En hij heeft 'ja' gezegd. Het is een geweldig mooi evenement voor de stad en voor de inwoners die zichzelf kunnen laten zien", zo vertelt ze. "We zijn echt ontzettend blij."

Gorinchem

Wat Sinterklaas in november precies krijgt te zien in de Zuid-Hollandse gemeente, is nog niet precies duidelijk. De burgemeester zit zelf wel vol ideeën. "We zijn een vestingstad met veel mooie verhalen en met veel mooie mensen die dat op een goede manier weten te verbeelden met prachtige monumenten", aldus Reinie Melissant. De dag kan wat haar betreft dan ook nu al niet meer stuk. "Iedereen heeft er heel veel zin in. We gaan er een geweldig feest van maken.

Dieuwertje Blok

De landelijke intocht van Sinterklaas is op zaterdag 18 november 2023 vanaf 12:00 uur te zien bij NTR op NPO3. Dieuwertje Blok zal weer de presentatie verzorgen, gesteund door haar vaste verslaggevers Jeroen Kramer en Rachel Rosier. Het Sinterklaasjournaal start een week eerder oftewel op maandag 13 november 2023.

Meer over