Waarom is Brooke uit The Bold zo manziek?

4 augustus 2015 16:11 | amusement | Door Televizier

© Gilles Toucas Photography

De 14de bruiloft van Brooke is in het water gevallen. Maar ze geeft de moed niet op. Wat vindt actrice Katherine Kelly Lang (54) van alle liefdespech?

Brooke Logan is niet geboren voor het echtelijk geluk. Ze stond in The Bold And The Beautiful veertien keer voor het altaar, waarvan zes keer met dezelfde man (Ridge Forrester). Evenzoveel keer draaide het uit op een mislukking, zo niet tijdens het huwelijk dan wel voordat het jawoord eruit was.

Bedfoto

Het laatste overkwam haar onlangs op de bruiloft met Bill Spencer. Ridge zwaaide met een compromitterende bedfoto van de aanstaande bruidegom en zijn ex-vrouw Quinn en het spel was alweer uit. Maar Brooke zou Brooke niet zijn als ze bij de pakken ging neerzitten.

Ridge

Ook nu de jaren gaan tellen, is haar honger naar mannen onver­zadigbaar. Ze aast nog steeds op haar grote liefde Ridge die, in de gedaante van acteur Thorsten Kaye, een verjongingskuur heeft ondergaan. Ook de foute Deacon Sharpe, ex van haar dochter Bridget, zal ze niet uit haar slaapkamer schoppen, als hij bij haar aanklopt. 

Naar de fles grijpen

"En als ze die mannen niet krijgt en achter het net vist, grijpt ze naar de fles," zegt Katherine Kelly Lang (54) in een interview. Ze speelt de rol van Brooke sinds 1987 en weet precies hoe haar personage omgaat met liefdesverdriet. Wat is er toch mis met haar? Waarom lopen al haar relaties stuk en maakt ze er zo’n drama van? "Brooke weet in wezen niet wat ze met zichzelf aanmoet," analyseert de actrice; zelf twee keer getrouwd en gescheiden, en moeder van drie kinderen.

Afgewezen

"Die mensen heb je in het echte leven ook. Kijkers vragen me vaak waarom Brooke niet sterker en zelfstandiger is, waarom ze niet leert van haar fouten. Maar dat past niet bij haar karakter. Als het niet gaat zoals ze wil en ze zich voelt afgewezen door een van de mannen van haar dromen, stort ze in. Dan is ze het helemaal zat en kan het haar allemaal niets meer schelen. Ik denk dat iedereen dat punt kan bereiken." 

Zwakke plek

Kan zijn, maar waarom heeft de blonde vamp toch altijd en eeuwig een man nodig? Dat is toch vragen om problemen? Katherine: "Ook die vraag stellen fans me vaak. Iedereen heeft een zwakke plek en bij Brooke zijn dat mannen. Ze heeft heel veel behoefte aan liefde. Behalve Ridge is er niet één man die haar die liefde echt kan geven."

Geen sprookje

"Maar The bold is een soap en geen sprookje, dus gaat het altijd weer mis tussen die twee en moet ze op zoek naar een ander. Geluk mag niet te lang duren in een soap. Dat houdt de spanning erin. Het is Brookes tragiek en mijn geluk, want ik heb nog lang geen genoeg van de rol."

The Bold And The Beautiful is elke werkdag om 18.05 uur te zien op RTL 8.

Meer over