Waarom staan de huizen van Uitstel van Executie nog op Funda?

24 september 2014 15:54 | amusement | Door Televizier

© Nick van Ormondt / RTL

Op twitter ontstond de laatste weken wat ophef over Uitstel van Executie. De in de uitzending verkochte huizen waren helemaal niet verkocht.

Op het einde van iedere aflevering van Uitstel van Executie gaat Martijn Krabbé langs bij de mensen die zo dolgraag van hun woning afwillen. Hij brengt zonder uitzondering goed nieuws: het huis is verkocht, de ellende is voorbij en de mensen die zo lang leden onder de woonlasten kunnen eindelik door met hun leven.

René en Monique

Maar is dat wel zo? In de uitzending van 9 september werden René en Monique uit Son en Breugel geholpen. Het stel betaalde al zeven jaar dubbele woonlasten en had van ellende beide huizen te koop gezet. UIteindelijk kwam makelaar Alex met het verlossende nieuws dat het huis in Son en Breugel na een grondige verbouwing eindelijk kopers had gevonden.

Een week later werd het appartement van Sandra in Gouda tot grote opluchting van de eigenaresse eindelijk verkocht dankzij Uitstel van Executie. Champagne! Of toch niet?

Makelaar Alex van Keulen ontkent dat Uitstel van Executie de boel bedondert. „Er is een heel goede verklaring voor. Gezien het korte tijdsbestek tussen het einde van de verbouwing en de uitzending zijn woningen weliswaar verkocht, maar zijn de ontbindende voorwaarden van de koper nog niet verstreken. Gedurende die periode verzamelen wij alle reacties nog om zo reserve-kandidaten te hebben in het geval een koper de aankoop annuleert."

Volgens Alex annuleerde koper van het appartement in Gouda de koop kort voor de uitzending. De financiering kwam niet rond.

Meer over