Waarom stopten Valerio en Dennis met Proefkonijnen?

24 juni 2016 13:06 | amusement | Door Televizier

© Annemieke van der Togt

Het was niet helemaal duidelijk waarom Valerio Zeno en Dennis Storm gestopt zijn met Proefkonijnen. Maar Valerio legt nu uit waarom het duo de show niet meer presenteert.

"Dennis en ik hebben daar vier seizoenen van gemaakt en dat vonden we super leuk om te doen. Dat was echt ons kindje, maar op een gegeven moment hebben Dennis en ik wel zo’n beetje alles gedaan."

Fris duo

"Dan is het een goed idee om daar een fris nieuw duo op te zetten voor wie alles, in dat genre, nog nieuw is." En dus zette BNN Jan Versteegh en Geraldine Kemper op het programma dat vanaf 29 augustus 2016 terug is op de buis. Eerder maakte het duo samen Jan vs. Geraldine in Zuid-Afrika en The Freestyle Games.

"Het is goed zo"

Bovendien vindt Valerio dat je niet tot in den treure door moet gaan met een show. Met Loverboys stopten de heren na drie seizoenen. "Toen dachten we ook: ‘het is goed zo’. Want je hoeft natuurlijk niet tot in de eeuwigheid met dingen door te gaan."

Valerio met Dennis?

Maar gaan Dennis en Valerio nog wel samen programma's maken? "Geen idee, er staat nog niks op stapel. Maar het is niet zo dat nu we met Proefkonijnen gestopt zijn, we nooit meer samen wat gaan doen of dat we altijd alles samen deden. Het kan ook zijn ik een programma met iemand anders ga doen. Alles kan." 

Rare Jongens

Valerio zit in ieder geval niet om werk verlegen. Vanaf zondag 19 juli presenteert hij wekelijks de geschiedenisquiz Rare jongens. Vaste panelleden, Leo Alkemade en Lieven Scheire, moeten de gekste vragen beantwoorden over 7000 jaar geschiedenis. Maar niet ieder antwoord is in de studio te vinden, dus worden de 'rare jongens' iedere uitzending ook op pad gestuurd. Dat levert ongetwijfeld hilarische taferelen op.

Meer over