Nog minder kijkers

Waarom verplaatste SBS6 De Scheetjes nu eigenlijk?

28 januari 2020 10:28 | amusement | Door Irma Tomas

© Talpa
Het is volstrekt onduidelijk waarom SBS6 nu eigenlijk De scheetjes uit het schema heeft gehaald op maandagavond. Het vervangende programma Waar is de Mol? trok veel minder kijkers.

Het is waar dat De scheetjes niet de pannen van het dak scoorden, de derde aflevering met Hans en Karin op Bonaire bereikte slechts 347.000 mensen. Dat is natuurlijk niet veel, maar ook weer niet dramatisch voor SBS-begrippen. Bovendien waren er nog maar twee afleveringen te gaan van De scheetjes (het programma heet zo, omdat Hans en Karin elkaar voortdurende 'scheetje' noemen). 

Lil' Kleine

De herhaling van Waar is de Mol? deed het nog een flink stukje slechter dan De scheetjes. Johnny de Mol en zijn gast trokken slechts 206.000 kijkers. Dat was redelijk voorspelbaar. Ten eerste omdat het om een herhaling ging van een programma dat in eerste instantie ook al niet de pannen van het dak scoorde en omdat de gast Lil' Kleine was. De rapper is al een tijdje in ongenade gevallen bij het Nederlandse publiek door zijn povere prestaties in The voice of Holland en gezien de reacties heeft Waar is de Mol? 'm niks populairder gemaakt. 

De Scheetjes stortte zaterdagavond definitief in met 112.000 kijkers. 

Meer over